EUR: 312,85 Ft
CHF: 275,88 Ft
2019. március 20., szerda
Klaudia,

Külföld

Több embert megöltek a terrorszervezet tagjai

Legkevesebb tizennyolc embert öltek meg a Boko Haram iszlamista terrorszervezet feltételezett tagjai szombatra virradóra Északkelet-Nigériában – jelentették szemtanúk és helyi tisztségviselők.

A késekkel felfegyverzett szélsőségesek az éjszaka leple alatt támadtak a Maiduguritól 130 kilométerre délkeletre fekvő Banki nevű település lakóira Borno szövetségi államban, amely már nyolcadik éve központja a Boko Haram és a nigériai hadsereg összecsapásainak.


Modu Perobe, az egyik regionális polgárőrségi alakulattól elmondta: Bankiban 18-an vesztették életüket. A halálos áldozatok számát Abor Ali helyi vezető is megerősítette.

A kameruni határ közelében fekvő település elleni támadás a legfrissebb a sok halálos áldozatot szedő Boko Haram rajtaütések és pokolgépes merényletek sorában, amelyek megcáfolni látszanak a nigériai hadsereg nyilatkozatait, miszerint küszöbön áll a terrorszervezet legyőzése.

A nyugat-afrikai ország északkeleti részén az elmúlt hónapokban fokozódtak az ilyen jellegű támadások. A Reuters brit hírügynökség összesítése szerint legkevesebb 172 ember halt meg június elseje óta szeptember 1-ig.

A terrorszervezet 2009 óta küzd egy iszlám állam megteremtéséért, elsősorban Nigéria északi részén. A harcok során már több mint 20 ezren vesztették életüket, és 2,6 millióan kényszerültek otthonuk elhagyására.

Kapcsolódó Cikkek