EUR: 329,35 Ft
CHF: 303,11 Ft
2019. augusztus 25., vasárnap
Lajos, Patricia

Extra

Több százmilliót bukott Schobert Norbi

Sok százmillót bukott el az utóbbi években Schobert Norbi. Volt idő, amikor a fitneszedzőnek és feleségének, Rubint Rékának a napi megélhetés is gondot okozott, nem beszélve a 2015-ben kirobbant Buda-Cash- és Quaestor-botrányokról, amelyek után Norbi maga vállalta a részvényesek kártalanítását. 

Schobert Norbi /Fotó: Máté Krisztián

A fitneszguru az ATV-n futó Esti Frizbi Hajdú Péterrel most vasárnap adásba kerülő részében vall őszintén életének legküzdelmesebb időszakairól, többek között arról, amikor annyira nem volt pénzük Rékával, hogy a közüzemi számlák is komoly problémát jelentettek nekik.


– Ki kellett fizetnünk a gyártókat. Eladtam két kocsimat, a motorcsónakomat. Amink volt, mindent beraktunk a cégbe, hogy tudjuk gyártani a termékeinket. Volt, hogy nem bírtam kifizetni a villanyszámlát – mesélte a műsorban Norbi.

Norbi Update-birodalma ezután jelentős fejlődésnek indult, azonban 2015-ben újra megtörtént a baj: kirobbant a Buda-Cash-botrány, ami komoly anyagi károkat okozott a Schobert családnak, sőt a kétes pénzügyi helyzet miatt a világhírű teniszcsillag, Andre Agassi is otthagyta Norbit. A sportoló korábban 20 százalékos tulajdonosként szeretett volna beszállni az Update-be, sőt a cég arca is lett volna.


– Láttuk, amikor a rendőrautók megálltak a Buda-Cash előtt, ahogy híre ment, hogy tönkrement a brókercég. Hét-nyolc hónapig ültek a 140 millió forintnyi részvényeinken, amik végül elszálltak. És tudják, mennyit kaptam kártérítésként vissza? 407 ezer forintot. A tartozásomra 24 hónapos törlesztési lehetőséget kaptam, úgyhogy havi hatmillió forintot fizettem, amibe azt hittem, hogy belerokkanok, mire kifizetem – mesélte Norbi, aki utána igyekezett kártalanítani a részvényeseket, majd kitért a meghiúsult közös üzletére Andre Agassival is.

Az elején 300 millió ment el Agassira, de két hétre rá elvitték Tarsoly Csabát, és kirobbant a Quaestor-ügy is, így Andre megköszönte a lehetőséget, de látva a pénzügyi problémákat, kiszállt ebből. Utána még lelépési pénzt is kellett fizetnünk neki – fűzte hozzá Norbi.

Droggal tudta csak elviselni a fájdalmat

Norbinak egy veleszületett szívbetegség miatt kellett évekkel ezelőtt kés alá feküdni, azonban a beavatkozás után húsevő baktérium támadta meg a szívét, ezért életmentő műtétet kellett végrehajtani rajta, amely alatt többször meg kellett állítani a szívét. Schobert két hétig feküdt az intenzíven, majd a lábadozás után több alkalommal is drogszármazékot kért leírhatatlan fájdalmai elviseléséhez.

– Nemegyszer kértem morfiumot. Nem vagyok narkópárti, de hatalmas fájdalmaim voltak a műtét után és ki kellett valamivel ütnöm magam – mesélte az azóta teljesen felépült Norbi, dacára annak, hogy korábban csupán 10 százalék esélyt adtak az orvosok a túlélésre.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek

 • Hitehagyott lett a szerelemben Nagy Sándor

  Hitehagyott lett a szerelemben Nagy Sándor

  Ábel Anita nagy sikerű talkshowjában, a Nő Commentben hétről hétre négy ismert nővel és egy férfivendéggel boncolgat hétköznapi vagy éppen szokatlan, nőket érintő témákat.

 • Erre az évre búcsúzik a Balatoni Nyár

  Erre az évre búcsúzik a Balatoni Nyár

  A hétvégén véget ér a Duna Televízió egyik legnépszerűbb szünidei műsora, a Balatoni Nyár. A magazinműsor idén közel 1500 vendéget fogadott, a műsorvezetők hatszáz beszélgetést vezényeltek le, érintve majdnem ezer témát.

 • Visszatér Radics Béla legendás gitárja

  Visszatér Radics Béla legendás gitárja

  Magyarországon Radics Béla volt az első, akinek hosszú haja volt és farmert hordott – állítja Kosik Kristóf, aki 14 év küzdelem után idén februárban kezébe vehette a rockzenész sok évvel ezelőtt eltűnt gitárját, a legendás bíbor Gibsont.