2020. május 30., szombat
Janka, Zsanett

Extra

Több százmilliót bukott Schobert Norbi

Sok százmillót bukott el az utóbbi években Schobert Norbi. Volt idő, amikor a fitneszedzőnek és feleségének, Rubint Rékának a napi megélhetés is gondot okozott, nem beszélve a 2015-ben kirobbant Buda-Cash- és Quaestor-botrányokról, amelyek után Norbi maga vállalta a részvényesek kártalanítását. 

Schobert Norbi /Fotó: Máté Krisztián

A fitneszguru az ATV-n futó Esti Frizbi Hajdú Péterrel most vasárnap adásba kerülő részében vall őszintén életének legküzdelmesebb időszakairól, többek között arról, amikor annyira nem volt pénzük Rékával, hogy a közüzemi számlák is komoly problémát jelentettek nekik.


– Ki kellett fizetnünk a gyártókat. Eladtam két kocsimat, a motorcsónakomat. Amink volt, mindent beraktunk a cégbe, hogy tudjuk gyártani a termékeinket. Volt, hogy nem bírtam kifizetni a villanyszámlát – mesélte a műsorban Norbi.

Norbi Update-birodalma ezután jelentős fejlődésnek indult, azonban 2015-ben újra megtörtént a baj: kirobbant a Buda-Cash-botrány, ami komoly anyagi károkat okozott a Schobert családnak, sőt a kétes pénzügyi helyzet miatt a világhírű teniszcsillag, Andre Agassi is otthagyta Norbit. A sportoló korábban 20 százalékos tulajdonosként szeretett volna beszállni az Update-be, sőt a cég arca is lett volna.


– Láttuk, amikor a rendőrautók megálltak a Buda-Cash előtt, ahogy híre ment, hogy tönkrement a brókercég. Hét-nyolc hónapig ültek a 140 millió forintnyi részvényeinken, amik végül elszálltak. És tudják, mennyit kaptam kártérítésként vissza? 407 ezer forintot. A tartozásomra 24 hónapos törlesztési lehetőséget kaptam, úgyhogy havi hatmillió forintot fizettem, amibe azt hittem, hogy belerokkanok, mire kifizetem – mesélte Norbi, aki utána igyekezett kártalanítani a részvényeseket, majd kitért a meghiúsult közös üzletére Andre Agassival is.

Az elején 300 millió ment el Agassira, de két hétre rá elvitték Tarsoly Csabát, és kirobbant a Quaestor-ügy is, így Andre megköszönte a lehetőséget, de látva a pénzügyi problémákat, kiszállt ebből. Utána még lelépési pénzt is kellett fizetnünk neki – fűzte hozzá Norbi.

Droggal tudta csak elviselni a fájdalmat

Norbinak egy veleszületett szívbetegség miatt kellett évekkel ezelőtt kés alá feküdni, azonban a beavatkozás után húsevő baktérium támadta meg a szívét, ezért életmentő műtétet kellett végrehajtani rajta, amely alatt többször meg kellett állítani a szívét. Schobert két hétig feküdt az intenzíven, majd a lábadozás után több alkalommal is drogszármazékot kért leírhatatlan fájdalmai elviseléséhez.

– Nemegyszer kértem morfiumot. Nem vagyok narkópárti, de hatalmas fájdalmaim voltak a műtét után és ki kellett valamivel ütnöm magam – mesélte az azóta teljesen felépült Norbi, dacára annak, hogy korábban csupán 10 százalék esélyt adtak az orvosok a túlélésre.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek

 • A biztonság az első, irány belföld!

  A biztonság az első, irány belföld!

  A koronavírus miatt nehéz helyzetbe kerültek a hazai vendéglátók, szállásadók, de hamar talpra állhatnak, és már a nyáron utolérhetik magukat – mondta a Lokálnak Guller Zoltán, a Magyar Turisztikai Ügynökség vezérigazgatója.

 • Rózsika néni jó példát mutat

  Rózsika néni jó példát mutat

  A koronavírus mindannyiunk életét fenekestül felforgatta. Így van ezzel a 72 éves Rózsika néni is, aki példát mutat az időseknek. Betartja a szabályokat, az otthonában is rendszeresen táncol és tornázik.

 • Új munkát kerestek a magyar sztárok

  Új munkát kerestek a magyar sztárok

  A járvány miatt már több, mint két hónapja bezártak a színházak és elhalasztották a koncerteket. Néhány magyar színész és zenész ezért új munkahely után nézett.