2020. június 02., kedd
Anita, Kármen

Egyéb XV.kerület

Tornagyőzelem az alapító emlékére

A Palota Röplabda Sport Club immár hatodik alkalommal rendezte meg a Szalayné Sebők Éva Emléktornát, méltó módon megemlékezve a klub alapítójáról, edzőjéről.

A Palota Röplabda SC több mint tizenöt éve a kerület gyermek-, ifjúsági és tömegsportéletének bázisa. Olyannyira igaz ez, hogy a Magyar Röplabda Szövetség szerint a klub csapatai példaként állíthatók az ország bármely szakosztálya elé. Ez a dicséret persze nem a véletlen műve, hiszen az egyesületlétszáma az elmúlt 15 esztendő alatt évről évre növekedett – a kezdeti 30-ról mára 260-ra. A klubnál különösen fontosnak tartják, hogy minél több fiatalt mozgósítsanak a sportra és szerettessék meg velük a röplabdát, a rendszeres mozgást, a versenyzést.


A palotai lányok mind a két mérkőzésüket megnyerték (Fotó: palotaroplabda.hu)

A klubot a XX. század legjobb magyar női röplabdázója, Szalayné Sebők Éva alapította. A csapat vezetőedzőjeként is dolgozó szakember 2011-ben, 62 éves korában türelemmel viselt, hosszú, súlyos betegség után hunyt el, a palotaiak azóta rendezik meg az emléktornát, melyen idén négy csapat szerepelt.


Az első mérkőzésen a Palota csapata 3:1 arányban győzött az idén alakult NB II-es DVTK csapatával szemben, míg a  második mérkőzésen az MTK együttese sima 3:0-s győzelemmel mutatkozott be a Miskolc ellen.  A 3. helyért a két vesztes NB II-es csapat játszott és remek játékkal a DVTK győzedelmeskedett, ezzel megszerezve a 3. helyet.

A döntőben a Palota és az MTK csapatai mérkőztek meg egymással, és a hazai csapat végül 3-1-es győzelmet aratott, így Palotán maradt a kupa!

Kapcsolódó Cikkek

 • Vili bá’ példát mutat!

  Vili bá’ példát mutat!

  Köstner Vilmos mesteredző láthatóan azt is betartja, ami csak javasolt: maszkba tartott edzést, kezében fertőtlenítős flakonnal.

 • Milliókat hozott a Tankcsapda-whiskey

  Milliókat hozott a Tankcsapda-whiskey

  Percek alatt fogyott el a Tankcsapda whiskey-je és itt most nem arra kell gondolni, hogy a fiúk gyorsan a pohár fenekére néztek. A rockbanda tagjai, összefogva a Jim Beam gyártójával Tankcsapda-díszdobozás változatot dobtak piacra, jótékony céllal.

 • Wojtyla100

  Wojtyla100

  Életnagyságú szobrot kapott a Szent István Bazilikában II. János Pál pápa (polgári nevén Karol Wojtyla) születésének századik évfordulója alkalmából.

 • Érden is mehetünk misére

  Érden is mehetünk misére

  Dr. Aradszki András országgyűlési képviselő a választókerületben található egyházak számára kézfertőtlenítőket biztosított, hiszen a védekezésre itt is szükség van.