2020. május 28., csütörtök
Emil, Csanád

Egyéb Szolnok

Tovább fejlődött a Béres gyára

Lendületbe jött a Béres Gyógyszergyár Szolnokon: a cég a múlt csütörtökön avatta fel legújabb gyártórészlegét, a projekt 3,2 milliárd forintba került és ennek révén 60 új munkahely létesült.

Az egység avatóünnepségén Orbán Viktor miniszterelnök kiemelte: külföldi tőke nélkül már nem működhet egyetlen modern ország sem, de alapvető érdek, hogy minél nagyobb számban létezzenek Magyarországon magyar tulajdonban levő nagyvállalatok. A kormányfő megemlítette, hogy a Béres nemcsak határainkon belül, hanem azokon túl is képviselteti magát. „Aki nem elég bátor ahhoz, hogy megméresse magát a nemzetközi térben, az a modern világgazdaság körülményei közepette hosszú távon jelentős sikereket jegyző vállalatként semmiképpen sem maradhat talpon” – foglalta össze Orbán Viktor.


Az űrtechnológiát képviselik az új gépsorok (Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd)

Béres József, a Béres Gyógyszergyár Zrt. elnöke elmondta: a  beruházással a GMP minősítésű  – vagyis helyes gyártási gyakorlat tanúsítványú – gyártóterület nagysága eléri a 3700 négyzetmétert, a gyártási kapacitás csaknem duplájára nő, a raktározási pedig 40 százalékkal bővült. A beruházás során új folyamat-gyógyszergyártó terület jött létre, de nőtt a gépészeti és szociális részlegek nagysága is, összességében pedig több mint 3400 négyzetméter az új építésű összterület. Megvásároltak egy-egy kompaktáló-, tablettázó- és  filmbevonó berendezést, üzembe helyeztek egy fiolás beszámoló-csomagoló gépsort, valamint egy zárt komplex porkezelés-technológiai rendszert. A minőség-ellenőrző laboratóriumba egy új vizsgálati eszközt szereztek be. Ezzel a vállalat éves termelési volumene dinamikusan nő, 13 millió csomagolási egység fölé emelkedett.

Az ünnepségen a város nevében Szalay Ferenc polgármester kapott szót. A cég lokálpatriotizmusáról szólva aláhúzta: „A Béres Rt. nem csupán azért része városunknak, mert a gyára Szolnokon található. Támogatásai, társadalmi szerepvállalása révén azt gondolom, joggal tekinthetjük őket szolnokiaknak!” Példaként említette, hogy amikor a város dr. Bene Ildikó országgyűlési képviselő kezdeményezésére elindította a méhnyakrák elleni védőoltás programját, akkor a Béres azonnal az ügy mellé állt. Mindemellett a nagyvállalat a megyeszékhely kulturális életében is kiemelt szerepet vállal – tette hozzá Szalay Ferenc.


A polgármester a mondandóját így összegezte: „A Béres Rt. számunkra a minőség megtestesítője. Hazánk egyedüli tisztán magyar tulajdonú gyógyszergyáraként nemzeti értékeket hordoz és őriz, emellett kvalifikált munkahelyeket hoztak Szolnokra.”

Kapcsolódó Cikkek

 • Vili bá’ példát mutat!

  Vili bá’ példát mutat!

  Köstner Vilmos mesteredző láthatóan azt is betartja, ami csak javasolt: maszkba tartott edzést, kezében fertőtlenítős flakonnal.

 • Milliókat hozott a Tankcsapda-whiskey

  Milliókat hozott a Tankcsapda-whiskey

  Percek alatt fogyott el a Tankcsapda whiskey-je és itt most nem arra kell gondolni, hogy a fiúk gyorsan a pohár fenekére néztek. A rockbanda tagjai, összefogva a Jim Beam gyártójával Tankcsapda-díszdobozás változatot dobtak piacra, jótékony céllal.

 • Wojtyla100

  Wojtyla100

  Életnagyságú szobrot kapott a Szent István Bazilikában II. János Pál pápa (polgári nevén Karol Wojtyla) születésének századik évfordulója alkalmából.

 • Hol vagy, Brigitta?

  Hol vagy, Brigitta?

  A szekszárdi rendőrök keresik a 17 éves Kocsis Brigittát, aki március 28-án távozott engedély nélkül a szedresi lakásotthonból, azóta ismeretlen helyen tartózkodik, életjelet nem ad magáról.