2020. május 31., vasárnap
Angéla, Petronella

Egyéb Szekszárd

Továbbképzés a természeti károk megtérítéséről

A vismaior-ellenőrzések koordinációjára jogosultak részére tartott továbbképzést Sárossy Gábor tűzoltó alezredes, megyei polgári védelmi főfelügyelő a Tolna Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóságon.

A vismaior-támogatások célja az egyes természeti károkból adódó, indokolt és szükséges önkormányzati védekezési kiadások – részbeni vagy teljes – megtérítése, valamint az önkormányzati, kisebbségi önkormányzati tulajdonban lévő építményekben a vis maior események okozta károk helyreállításának részbeni vagy teljes támogatása.


A támogatás igénylésének feltétele, hogy az önkormányzat a kérelmét az esemény bekövetkezését követően a jogszabályban meghatározott időn belül elektronikusan rögzítse. A bejelentést követően haladéktalanul, de legkésőbb 30 napon belül a megyei kormányhivatal által koordinált bizottság helyszíni vizsgálatot végez. Az előzetes helyszíni vizsgálatban többek között a területileg illetékes katasztrófavédelmi igazgatóság is részt vesz.

A továbbképzés résztvevői az elmúlt egy év vismaior-bejelentéseit, valamint azok tanulságait, a vonatkozó főigazgatói és igazgatói szabályozókat dolgozták fel. A délelőtt során szó esett a támogatás odaítélésének eljárásáról, illetve a támogatás megítélését megelőző helyszíni szemlék tapasztalatairól.

Sárossy Gábor tűzoltó alezredes

Figyelmesen hallgatták az előadót
Fotók: tolna.katasztrofavedelem.hu

Kapcsolódó Cikkek

 • Vili bá’ példát mutat!

  Vili bá’ példát mutat!

  Köstner Vilmos mesteredző láthatóan azt is betartja, ami csak javasolt: maszkba tartott edzést, kezében fertőtlenítős flakonnal.

 • Milliókat hozott a Tankcsapda-whiskey

  Milliókat hozott a Tankcsapda-whiskey

  Percek alatt fogyott el a Tankcsapda whiskey-je és itt most nem arra kell gondolni, hogy a fiúk gyorsan a pohár fenekére néztek. A rockbanda tagjai, összefogva a Jim Beam gyártójával Tankcsapda-díszdobozás változatot dobtak piacra, jótékony céllal.

 • Wojtyla100

  Wojtyla100

  Életnagyságú szobrot kapott a Szent István Bazilikában II. János Pál pápa (polgári nevén Karol Wojtyla) születésének századik évfordulója alkalmából.