EUR: 332,91 Ft
CHF: 302,63 Ft
2019. szeptember 18., szerda
Diána

Extra

Trónok harca a briteknél: Harry már csak hatodik a sorban

Katalin és Vilmos herceg hétfőn jelentette be az örömhírt, hogy új trónörökös érkezik a brit királyi családba. A kicsi érkezése miatt Harry herceg eggyel hátrébb kerül a trónutódlási listán. 

Az egész világot pillanatok alatt bejárta az örömhír, hogy a briteknél úton van egy új trónörökös, Katalin hercegné ugyanis harmadik babájával várandós. A kicsi érkezését a szokásosnál sokkal korábban közölte a palota, ugyanis a hercegnét durva reggeli rosszullétek gyötrik, ami miatt le kellett mondania hivatalos látogatásait. A The Sun szerint Katalin még csak az első trimeszterben van, még nem jár a terhesség 12. hetében sem.  Édesanyja, Carole pedig el sem mozdul mellőle. A kis herceg vagy hercegnő érkezése annyiban fogja megváltoztatni a trónutódlás sorrendjét, hogy Harry herceg újra eggyel hátrébb kerül a listán, így a hatodik helyre szorul. 2013-ban ugyanis – mielőtt a kis György herceg világra jött – a parlament meghozta a Crown Act nevű törvényt. Ennek alapján a kisfiúk nem élveznek többé elsőbbséget a trónutódlásban a lányokkal szemben. Így a kis Charlotte hercegnő akkor is a negyedik helyen marad az öröklési sorban, ha most kisöccse születik. Harry herceg helyett azonban Vilmos gyermekei élveznek előnyt. De az örök lázadó Harry ezt nem bánja, több ízben elmondta, hogy bátyját sokkal érettebbnek és rátermettebbek érzi a korona viselésére, mint magát.
A születendő kicsi neme és neve természetesen még titok, de annak ellenére, hogy még a család sem tudja, a találgatások persze már elindultak. A fogadóirodáknál a témában csak néhány hónappal később lehet tippelni, de a közösségi oldalon máris beindultak a tippek. A legtöbben ismét kislányt várnak, akinek szerintük Alice (Aliz) lesz a neve, ha pedig kisfiú születik, akkor az Arthur (Artúr) nevet várják befutónak.


Fotó: Profimedia, Alamy

 

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek