EUR: 311,53 Ft
CHF: 266,13 Ft
2018. március 21., szerda
Benedek

Külföld

Tucatnyi embert mentett meg Frida

Hősként ünnepli egész Mexikó Fridát, a mentőkutyát, amely egymaga 12 romok alá szorult ember életét mentette meg.

A múlt keddi 7,1-es erősségű földmozgás épületek tucatjait döntötte romba a sokmilliós mexikói fővárosban. A polgári védelem vezetője, Luis Felipe Fuente szerint még most is lehetnek túlélők a romok alatt, ezért Frida munkája felbecsülhetetlen ezekben a nehéz időkben. A mentőkutya alig alszik, éjt nappallá téve szinte folyamatosan dolgozik, hogy még több életet mentsen meg a pusztító természeti katasztrófa után.

Kapcsolódó Cikkek

 • Ninó a romok között várja elhunyt gazdiját

  Ninó a romok között várja elhunyt gazdiját

  Nem újdonság az, hogy a kutyák elképesztően tudnak ragaszkodni gazdájukhoz és az sem ritka, hogy ha valamilyen úton elveszítik őket, képesek mély depresszióba esni és akár napokig egy falatot sem enni.

 • Zuckerberget hallgatná meg a brit parlament

  Zuckerberget hallgatná meg a brit parlament

  Mark Zuckerberget, a Facebook alapító vezérigazgatóját szeretné meghallgatni a londoni alsóház arról, hogy a Cambridge Analytica nevű brit-amerikai politikai elemző és tanácsadó cég miként használhatott fel több tízmillió Facebook-profilt az amerikai elnökválasztási kampányban.

 • Francia értelmiségiek tiltakoznak az iszlám terror ellen

  Francia értelmiségiek tiltakoznak az iszlám terror ellen

  100 francia vezető értelmiségi, tudósok, írók, filozófusok, művészek kiáltványt tettek közzé a Le Figaróban. Az oka, hogy a migránsválság óta kezd elviselhetetlenné válni a helyzet: a radikális muszlimok már nemcsak a gondolat szabadságát veszélyeztetik, hanem minden értelemben a szabadságot.