EUR: 344,51 Ft
CHF: 317,45 Ft
2020. június 05., péntek
Fatime, Fatima

Egyéb Székesfehérvár

Tudományos park épülhet Abán

Aba is csatlakozott a tudományos és technológiai parkok szakmai programjához. Az ipari parkokban folyó kutatás-fejlesztés és vállalati együttműködések összefogására 2011-ben az Ipari Parkok Egyesület (IPE) kezdeményezte a Tudományos és Technológiai Park (TTP) minősítési rendszer magyarországi bevezetését.

Jelenleg tíz ipari park rendelkezik Tudományos és Technológiai Park címmel, a rendszer önálló gazdaságfejlesztési eszközrendszerként áll a gazdaságfejlesztés szolgálatába. Tizenegy másik helyszínen pedig folyik az előkészítő munka, így például Abán is – közölte a testületi ülésen Kossa polgármester. Az abai fejlesztések a klímaváltozás közvetlen és közvetett hatásainak kezelésére kívánnak megoldást találni. Meteorológiai kutatások, vízminőség és agrártechnológia szerepel a kiemelt ágazatok között – hangzott el. A polgármester szerint a fejlesztések eredményeként jövőorientált technológiai cégek települhetnek a településre.


Abán egyre több a fiatal, az ő jövőjük a tét Fotó: aba.hu

A felkészülésre, a fejlesztési terv kidolgozására és a címpályázat elkészítésére az önkormányzat a TTP-minősítés magyarországi bevezetését kezdeményező Ipari, Tudományos, Innovációs és Technológiai Parkok Egyesülettel kötött szerződést. Az IPE az Ipari Park Tanács tagja, amely a nemzetgazdasági miniszter tanácsadó, véleményező és döntéselőkészítő szakmai testülete, az ipari parki rendszer továbbfejlesztésére országos és nemzetközi fókuszú programot dolgozott ki, amely több területre, ágazatra és részprojektre oszlik. Aktív nemzetközi tevékenységet folytat a szomszédos országokkal.

Kapcsolódó Cikkek

 • Trianonra emlékeznek

  Trianonra emlékeznek

  Az Operaház kórusa is megemlékezik a Trianoni döntés 100. évfordulójáról. A társulat egy klipet forgatott, amelyet a zebegényi Trianon-emlékműnél vettek fel.

 • Megváltozik a PAPI

  Megváltozik a PAPI

  Pécs önkormányzata közleményben jelentette be, hogy mivel a járvány kapcsán elrendelt korlátozások nagy részét enyhítették, vagy meg is szüntették, a Program A Pécsi Idősekért (PAPI)június 2-tól csak azokat a szolgáltatásokat nyújtja, amelyeket eredetileg terveztek.

 • Felszerelték a felekezeteket

  Felszerelték a felekezeteket

  T. Mészáros András volt polgármester is segített az egyházi felekezeteknek biztosított kézfertőtlenítő szerek szétosztásában.