EUR: 312,87 Ft
CHF: 275,91 Ft
2019. március 20., szerda
Klaudia,

Belföld

Ügyészségi vizsgálat is szükséges a jobbik plakáthelyeinek ügyében

Az Állami Számvevőszéknek, az ügyészségnek és a médiatanácsnak is vizsgálatot kellene indítania a Jobbik által fizikailag, vagy a használati jog tekintetében megvásárolt plakáthelyek ügyében – jelentette ki az Alapjogokért Központ Stratégiai igazgatója csütörtökön az M1 aktuális csatorna műsorában.

Kovács István hangsúlyozta, hogy a plakáthely-vásárlás gazdasági tevékenységnek minősül, márpedig a párttörvény szerint ilyet egy párt nem folytathat és ez idáig még nem is volt példa erre.


Ugyanakkor a plakátokról hiányzik az impresszum, amiért a médiatanácsnak kellene vizsgálatot indítania, továbbá az sem tisztázott, hogy az érintett önkormányzatoktól kapott-e a jobbik területhasználati engedélyt – tette hozzá az elemző.

Mint elmondta: az ügy nagyon kusza, ám a nyilatkozatokból az szűrhető le, hogy a Jobbik magát a reklámhordozót, 1000-1200 felületet vásárolt meg, és nem csupán a használat jogát.


A kérdés akkor volna tisztázható, ha a párt nyilvánosságra hozná a szerződéseket és a tranzakció költségeit. Ugyanis, ha kedvezményes áron kapták meg a plakáthelyeket, az már tiltott pártfinanszírozásnak minősül – sorolta.

Ebben a helyzetben kellene az illetékes hatóságoknak vizsgálat útján tisztázni a helyzetet – mondta Kovács István.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek

 • Szemetet szed az ország

  Szemetet szed az ország

  Idén is elstartolt a TeSzedd! – közel 240 ezer önkéntessel –, az elmúlt évek legsikeresebb környezetvédelmi akciója. A március 18-tól 24-ig tartó országos szemétszedés első fővárosi állomása a Bikás park és környéke volt.

 • Orbán felmosta a padlót a Jobbikkal

  Orbán felmosta a padlót a Jobbikkal

  Elfogadhatatlannak minősítette Gyöngyösi Márton jobbikos frakcióvezető holokausztgyalázó, antiszemita kijelentéseit a Mazsihisz az Origo kérdéseire válaszolva. Mint emlékezetes a portál által megszerzett videókon a Jobbik második embere, aki korábban a zsidó származású képviselők listázását is javasolta, utána egy fórumon a zsidó népirtással viccelődött.

 • Sokasodnak a botrányok Márki-Zay körül

  Sokasodnak a botrányok Márki-Zay körül

  Hiányos, majd eltüntetett pénzügyi beszámoló a családi cégben, furcsa lakáskiutalás és még furcsább, közbeszerzést megkerülő pályáztatás – ezek a botrányok alakultak ki néhány hét alatt az “összellenzéki” hódmezővásárhelyi polgármester, Márki-Zay Péter körül.

 • Megbüntették a hisztiző ellenzékieket

  Megbüntették a hisztiző ellenzékieket

  Az Országgyűlés 36 ellenzéki képviselő tiszteletdíját csökkentette a tavaly december történt botrányos akció miatt, amelyet ahol a munka törvénykönyvének módosítása miatt követtek el a politikusok.