EUR: 322,31 Ft
CHF: 283,03 Ft
2018. augusztus 18., szombat
Ilona

Külföld

Újra emberre támadt a leopárd, amely egyszer már megölte a gondozóját

Gondozójára támadt pénteken a németországi Chemnitz állatkertjében egy leopárd, amely 11 éve megölte akkori gondozóját, egy fiatal nőt.

Az 56 éves férfi, aki 29 éve dolgozik az állatkertben, vagyis rutinos állatgondozónak számít, a nagymacska kifutóját takarította reggel, amikor a 19 éves nőstény rátámadt, és összemarta az arcán. A gondozónak végül sikerült elhárítani a támadást, kimenekülni a kifutóból és bezárni maga mögött az ajtókat.


A férfit megműtötték, élete az állatkert szerint nincs veszélyben.

Egyelőre nem tudni, hogyan történhetett meg a baleset. Az állatgondozókat munka közben elvileg mindig rács választja el a ragadozóktól.

Az incidens miatt délelőtt zárva tartott az állatkert, de később kinyitott. A leopárdtámadás idején még nem voltak látogatók az intézményben.

Ugyanez a nagymacska 2006-ban átharapta gondozója, egy 23 éves nő nyakszirtjét, aki belehalt a sérülésbe. Akkor véletlenül nyitva maradt egy átjáró.

Nem tudni, mi lesz az élemedett korú leopárd sorsa, az agresszív állatot egyelőre elzárják a látogatók elől.

Állatvédők szerint a nagymacskák nem valók állatkertbe, rosszul bírják a fogságot, és minden lehetőséget megragadnak a szabadulásra.

A PETA állatvédő szervezet emlékeztet, hogy 2013-ban a münsteri állatkertben ölte meg gondozóját egy tigris, egy évvel korábban a kölni állatkertben vált ugyancsak tigris áldozatává egy alkalmazott. A PETA adatai szerint a német állatkertekben 2012 eleje óta legalább hét alkalommal tört ki nagymacska a fogságból, legutóbb idén egy hiúz a gelsenkircheni élményparkban.

Kapcsolódó Cikkek