2020. május 29., péntek
Magdolna

Egyéb Érd

Városkerülő kerékpárostúra

Harminckettedik alkalommal rendezték meg az immár hagyományos Érd Körbe városkerülő túrát. A borongós, esőre hajló idő sem vette el a főtéren gyülekező biciklisek kedvét a vasárnap délelőtt tíz órakor kezdődő őszi városkerüléstől.

A szervezők ezúttal is több távot jelöltek meg, amelyekből választhattak az erőpróbára vállalkozók.


A főtéren Bács István alpolgármester köszöntötte az résztvevőket

Nem volt korhatár: kicsik és nagyok egyaránt részt vehettek a túrán

A legrövidebb, mintegy nyolc-tíz kilométeres távra indulóknak az Ercsi út felé kellett venniük az irányt, innen haladhattak tovább a Judit utcán keresztül az ófalusi gáthoz, és szakaszuk a Felső utcánál ért véget.

Az emelkedő többeknek erőpróbát jelentett

Egy pihenőt is beiktattak a Szabadság téren azoknak a kerekezőknek, akik a harminc kilométeres távra vállalkoztak. Az ő csoportjuk az aluljárón keresztül, a Thököly utcától kanyarodott rá a Munkácsy Mihály utcára, és innen a Késmárki–Szendrői utcákon tekerhettek tovább. A Parkvárosban, a Sóskúti és az Aszfaltozó utca után már lejtőnek örülhettek, majd a Törökbálinti útról a Felsővölgyi–Alsóvölgyi utcákon át máris Érdliget következett.

Amennyivel az egyik kerék nagyobb, annyival kisebb a másik

Volt, aki a rollert választotta

A főtérre a Balatoni és a Budai úton végigmenve jutottak vissza.

Az utánfutóban a legkisebbeknek is kényelmes volt a túra

A motoros polgárőrök – néhány civil motorossal kiegészülve – ezúttal sem hiányoztak a rendezvényről Fotók: Boros Sándor

Ezúttal sem maradtak ki a polgárőrség motorosai, akik – néhány civil motorossal kiegészülve – ügyeltek a kerékpárosok biztonságára.

Kapcsolódó Cikkek

 • Vili bá’ példát mutat!

  Vili bá’ példát mutat!

  Köstner Vilmos mesteredző láthatóan azt is betartja, ami csak javasolt: maszkba tartott edzést, kezében fertőtlenítős flakonnal.

 • Milliókat hozott a Tankcsapda-whiskey

  Milliókat hozott a Tankcsapda-whiskey

  Percek alatt fogyott el a Tankcsapda whiskey-je és itt most nem arra kell gondolni, hogy a fiúk gyorsan a pohár fenekére néztek. A rockbanda tagjai, összefogva a Jim Beam gyártójával Tankcsapda-díszdobozás változatot dobtak piacra, jótékony céllal.

 • Wojtyla100

  Wojtyla100

  Életnagyságú szobrot kapott a Szent István Bazilikában II. János Pál pápa (polgári nevén Karol Wojtyla) születésének századik évfordulója alkalmából.