EUR: 319,32 Ft
CHF: 274,83 Ft
2018. május 25., péntek
Orbán

Belföld

Vigyük a kutyát is!

A legtöbb gazdi családtagként tekint a kutyájára, és szívesen viszi magával mindenhova, ahogy azt a 23 éves Nicole is teszi, aki legyen szó vízitúráról, hegymászásról vagy síelésről, minden élményét megosztja imádott németjuhász kutyájával, Bear-rel.

Nemcsak nekünk embereknek, a kutyáknak is szükségük van élményekre, ami nekik a mozgást és a gazdival töltött időt jelenti. Bárhová is visszük magunkkal kis kedvencünket, nagyon fontos, hogy mindig megfelelő körülményeket biztosítsunk számukra. Ha egy nyaralásra visszük, ne felejtsük el előzetesen megbeszélni a szállásadóval, hogy négylábú is érkezik velünk. Az ideiglenes, “új otthon”-ban pedig igyekezzünk mihamarabb megteremteni a kutyus komfortérzetét azzal, hogy a saját, kis pokrócával, ágyával megmutatjuk hol a helye, és a vizes tálját is elhelyezzük a szobában.


Ha hegyet mászunk, túrázunk vagy épp csak kirándulni indulunk a kutyával, a legfontosabb mindig, hogy legyen nálunk hordozható itató, hogyha nem lenne a környéken természetes ivóvíz, kitikkadt kutyusunk akkor is tudja oltani a szomját. Persze számos más fontos dolog is van, amire egy felelős gazdinak gondolnia kell, ha útra kel kis kedvencével:

Utazásnál mindig legyen nálunk többek között a kutyus oltási könyve, elsősegély csomag (benne: kötszer, betadine, kullancseltávolító eszköz, csipesz, olló, gumikesztyű, digitális lázmérő, ragtapasz, méz, vattapamacs, széntablette, kálcium, aloe vera, orvos által felírt gyógyszerei, ha vannak), állatorvos elérhetősége, tartalék póráz/nyakörv (fényvisszaverős is), ürülékgyűjtő zacskó, takaró, itatótál, szájkosár, mentőmellény.


Ha minden megvan, akkor pedig biztonsággal útnak indulhatunk négylábúnkkal, ahogy azt Nicole és Bear is teszi, újabb-és újabb kalandjukra. A 23 éves gazdi mindenhova elviszi magával a csodaszép németjuhászát, és mindig megörökíti a boldog pillanatot, amikor legjobb barátjával újabb célt sikerül együtt kipipálniuk, legyen az egy hegytetőre való felérés, egy sziklás vízeséshez való megérkezés, vagy csak egy egyszerű tengerparti lazítás. Bear pedig mindezért nagyon hálás, ahogy minden kutyus, akivel a gazdija törődik és kellő időt szán a vele való foglalkozásra, a nevelésre, és a játékra.

És mi az ami miatt az ember lehet hálás a legjobb barátjának?

-Minden egyes lépésünket szemmel tartja kis barátunk, és még egy testőr sem vigyázhatna jobban ránk, mint a kutyusunk, aki mellett észrevétlenek sosem lehetünk. Kizárt, hogy csak úgy elköszönés nélkül elinduljunk otthonról, vagy édesdeden aludjon, ha hazaérkezünk. Mindig ugrásra készen van, és bármikor megvédene minket, ha szükséges.

-Rendszeresen mozgunk, hiszen felelős gazdiként naponta többször levisszük sétálni, futni kis kedvencünket. Játsszunk vele, és akár csak egy kis labdadobálással is, de mi is megmozgatjuk magunkat, ha aznap nem is jutnánk el a konditerembe.

-Gyógyító hatással van az emberre a kutya jelenléte. Kedvenceink néha sokkal többet adnak, mint az emberek, ráadásul ezt teljesen spontán módon teszik, és cserébe nem kérnek mást, csak lelkiismeretes gondoskodást és szeretetet.

 

A Lokál az állatkínzás ellen!

Nem biztos, hogy mindenben egyetértünk, de az állatkínzás elleni harc közös ügyünk! Az emberi kegyetlenség sokszor határtalan, pedig az állatok csak szeretetet adnak, védtelenek! Küldjük börtönbe az állatkínzókat! A Lokál kiáll az állatok jogaiért, kövesse a „Börtönt az állatkínzóknak!” Facebook-oldalunkat. Kérünk mindenkit, aki állatokkal kapcsolatos brutalitással találkozik, írja meg nekünk a Facebook-oldalon vagy küldje el a szerkesztoseg@lokal.hu címre. Bátran csatoljon fotót beszámolójához, hogy annak minél nagyobb hangot adjunk, ezzel növelve az esélyét, hogy az állatkínzó elnyeri méltó büntetését. Természetesen nem csak a tragédiával végződő esetekkel foglalkozunk. Sikertörténeteket, szerencsés kiszabadításokat, megmentéseket is megoszthatnak velünk. Ismerje meg a világ a névtelen hősöket is, akik folyamatos harcot vívnak a kegyetlen emberekkel!

Börtönt az állatkínzóknak! Kövessen minket a Facebookon:

https://www.facebook.com/bortontazallatkinzoknak/

További cikkeink:

 

 

Kapcsolódó Cikkek

 • Rejtély! Kilenc éve várják haza az eltűnt Dávidot

  Rejtély! Kilenc éve várják haza az eltűnt Dávidot

  Nincs annál szörnyűbb, amikor egy szülő elveszíti gyermekét. Bár egy hazai rendőrségi statisztika szerint az eltűnt kiskorúak mintegy 30 százaléka egy napon belül, másik 30 százaléka egy héten belül, és 35 százaléka egy hónapon belül meglesz, 5 százalékuk talán egyszer vagy soha nem kerül már elő.

 • Ilyen lesz az új ötvenes

  Ilyen lesz az új ötvenes

  A Magyar Nemzeti Bank mától új 50 forintos forgalmi érme-emlékváltozatot bocsát ki a Családok éve tiszteletére. Az új 50 forintosok között lesz 10 ezer forint névértékű ezüst, valamint 2 ezer forint névértékű színesfém emlékérme is.

 • Steve Bannon: Orbán hasonlít Trumpra

  Steve Bannon: Orbán hasonlít Trumpra

  Több párhuzamot vont Orbán Viktor miniszterelnök és Donald Trump amerikai elnök között Steve Bannon, utóbbi korábbi kampánystratégája, aki a Várkert Bazárban tartott előadást a Közép- és Kelet-európai Történelem és Társadalom Kutatásáért Közalapítvány és a Századvég Alapítvány szervezte Európa Jövője konferencia első napján, szerdán.

 • Feje tetejére fordították a pizzát

  Feje tetejére fordították a pizzát

  Elsőként Magyarországon a Pizza i55 kínálja Chicago specialitását, a “deep dish” vagyis mélytányéros pizzát. A bár testvérpár-tulajdonosai számítanak rá, hogy a hagyományos pizza kedvelői majd kígyót-békát kiabálnak rájuk, de hisznek benne, hogy a fordítva rétegzett “pizzapite” beveszi majd a gasztronómiai szempontból befogadó Budapestet.