2020. június 03., szerda
Klotild, Cecília

Egyéb III.kerület

Visszajáró ebédpénz

Több mint hárommillió forint kötbért kénytelen fizetni a tömeges ételmérgezést okozó Gyermekmenza Kft. az óbudai önkormányzatnak, amit az megoszt a szülőkkel. Egy-kétszáz forint visszajár minden óbudai családnak, aki menzára fizette be gyermekét.

Tavaly tavasszal tömeges ételmérgezés történt az id. Béres Józsefről elnevezett óbudai általános iskolában. Nem kevesebb, mint 258 gyermek betegedett bele a Hungast érdekeltségi körébe tartozó Gyermekmenza Kft. által főzött ebédbe. A bíróság jogerősen kimondta, hogy tömeges ételmérgezés történt Óbudán, ami ellen fellebbezésnek helye nincs. A III. kerületi önkormányzat 3 millió 402 ezer forintot számláz ki kötbérként az ételmérgezésért felelős Gyermekmenza Kft.-nek. Tudni kell, hogy az ebédpénz összege két részből áll, amit a szülők fizetnek be nyersanyagra és önkormányzati támogatásból – ez utóbbit az úgynevezett rezsire fordítják. Az önkormányzat úgy döntött, nem csak 258 adag ebéd árát kéri vissza kötbér címén – ennyi gyermek szenvedett el ételmérgezést.


Mivel az önkormányzatnak arról nincs információja, kik az érintett gyermekek, minden aznap arról a konyháról megrendelt adagszámot felszámolnak. Az érintett családokon túl minden család, amelynek gyermeke a hibásan teljesítő konyháról rendelt ételből fogyasztott, vagy fogyaszthatott volna, a kötbérből az általuk befizetett összeget visszakapják majd az önkormányzattól.

Kapcsolódó Cikkek

 • Vili bá’ példát mutat!

  Vili bá’ példát mutat!

  Köstner Vilmos mesteredző láthatóan azt is betartja, ami csak javasolt: maszkba tartott edzést, kezében fertőtlenítős flakonnal.

 • Milliókat hozott a Tankcsapda-whiskey

  Milliókat hozott a Tankcsapda-whiskey

  Percek alatt fogyott el a Tankcsapda whiskey-je és itt most nem arra kell gondolni, hogy a fiúk gyorsan a pohár fenekére néztek. A rockbanda tagjai, összefogva a Jim Beam gyártójával Tankcsapda-díszdobozás változatot dobtak piacra, jótékony céllal.

 • Wojtyla100

  Wojtyla100

  Életnagyságú szobrot kapott a Szent István Bazilikában II. János Pál pápa (polgári nevén Karol Wojtyla) születésének századik évfordulója alkalmából.