EUR: 343,47 Ft
CHF: 316,31 Ft
2020. június 06., szombat
Norbert, Cintia

Belföld

Viszály a baoldalon! Ezt üzente a DK az MSZP-nek

A Demokratikus Koalíció koordinált egyéni jelöltállítást javasol és önálló listát állít a 2018-as választásokra – közölte az ellenzéki párt szombaton az MTI-vel.

“A DK sajnos már nem tudja követni az MSZP álláspontjának változásait a demokratikus ellenzék választási együttműködésével kapcsolatban” – írták a közleményben, hozzátéve: amit látnak, az sok esetben nem találkozik a véleményükkel és kultúrájukkal, továbbá a DK szerint ellentétes a demokratikus ellenzék és “a remélt új köztársaság” érdekeivel.


Leszögezték: a DK a továbbiakban nem folytatja a közös listáról az MSZP által elindított “vég nélküli vitát, amely kilenc hónap alatt odáig sem jutott, hogy akár egyetlen hivatalos tárgyalás lett volna az ellenzéki pártok között”. A DK úgy értékeli, az MSZP stratégiája és az elmúlt kilenc hónapban követett politikája lehetetlenné teszi a közös listás indulást.

A Demokratikus Koalíció elnöksége ezért úgy döntött, hogy a DK koordinált egyéni jelöltállítást javasol és önálló listát állít a 2018-as választásra; a párt listáját Gyurcsány Ferenc pártelnök vezeti – tudatták.


Hozzáfűzték: tárgyalásokat az egyéni választókerületekben induló jelöltekről kell folytatni, erre készek állnak valamennyi “demokratikus ellenzéki párttal”.

A szocialisták álláspontja soha nem változott, továbbra is ellenzéki összefogást és közös listát javasolnak – közölte az MSZP szombaton.

A szocialisták közleménye szerint a DK éveken át másról sem beszélt, mint az összefogás szükségességéről, ennek ellenére Gyurcsány Ferenc “hátat fordít az ellenzéki tárgyalásoknak”.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek