EUR: 350,01 Ft
CHF: 330,63 Ft
2020. május 25., hétfő
Orbán

Belföld

1,3 milliárdból újul meg a Péterfy kórház

Több mint 1,3 milliárd forintos kormányzati forrásból újítják meg az Egészséges Budapest Program keretében a fővárosi Péterfy Sándor Utcai Kórház-Rendelőintézet és Baleseti Központot – jelentették be tegnap közös sajtótájékoztatójukon a kórház, a kormány, a fővárosi Fidesz és a VII. kerület képviselői.

– A kormányzat a program keretében már első lépcsőben mintegy 40 milliárd forintot fordít a fővárosi gyógyellátásra, és ez különösen fontos annak a Péterfy Sándor utcai kórháznak az esetében, amely előtt egy éve baloldali politikusok kórházbezárással riogatva demonstráltak. Tették ezt úgy, hogy az MSZP-kormányok összesen 600 milliárdnyi forrást vontak ki az egészségügyből, míg a mostani kormány történelmi, 2026-ig 700 milliárdot felemésztő fejlesztési programot indít – emlékeztetett Kocsis Máté, a Fidesz budapesti elnöke. Ehhez képest a mostani 1,3 milliárdos fejlesztés nyomán a Baleseti Intézet helikopter-leszállóhelyétől a konyhájáig számos fejlesztésben nyújt segítséget az Egészséges Budapest Program.


– Örülünk, hogy a kormányzat felismerte: a fővárosban és környékén mintegy kétmillió ember ellátásában kiváló színvonalon részt vevő, 1547 ágyas kórház infrastruktúrája is megérdemli, hogy elérje az ellátás színvonalát – jelentette ki dr. Sásdi Antal főigazgató, aki arról is beszámolt, hogy a kórháznak elkülönített 192 millió forintos forrásból már megújult a fűtési rendszer, vásároltak a diabéteszes betegek szemészeti ellátásában segítő OCD-angio berendezést, és további számos, a műtőasztaloktól az ultrahang-berendezésekig terjedő fejlesztésre futja majd a támogatásból.

További cikkek:


Kapcsolódó Cikkek