EUR: 343,47 Ft
CHF: 316,31 Ft
2020. június 06., szombat
Norbert, Cintia

Belföld

188 milliárd az új centrumkórháznak

A centrumkórház szerepét szánják az Egyesített Szent István és Szent László Kórház és Rendelőintézetnek a budapesti egészségügyi fejlesztési programon belül – közölték tegnap közös sajtótájékoztatójukon Ónodi-Szűcs Zoltán egészségügyért felelős államtitkár, Németh Szilárd, a Fidesz országgyűlési képviselője és dr. Vályi-Nagy István, a kórház főigazgatója.

– Az Egészséges Budapest Program keretében a centrum 190 ezer négyzetméteres területen, 188 milliárd forintból valósul meg – jelentette ki Németh. Emlékeztetett, hogy 2010 előtt irdatlan állapotok uralkodtak az egészségügyben.


Dr. Vályi-Nagy István főigazgató közölte, hogy a kórházban évente 50 ezer fekvőbeteget és 500 ezer járóbeteget látnak el, valamint kiemelte, hogy a létesítmény Magyarország egyik legnagyobb kórháza.

A főigazgató üdvözölte, hogy az elmúlt években rengeteg fejlesztés történt a Egyesített Szent István és Szent László Kórházban, többek között 1 milliárd 146 millió forintból fejlesztették a képalkotó palettát, 515 millióból pedig egy, a legmodernebb szoftverekkel ellátott MR-készüléket szereztek be. Hangsúlyozta: büszkék arra, hogy a kormány kiemelt szerepet szán a létesítménynek.


További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek