EUR: 347,00 Ft
CHF: 325,08 Ft
2020. május 29., péntek
Magdolna

Egyéb Hódmezővásárhely

2018 végére elkészülhet a pihenőpark a Kossuth helyén

Hódmezővásárhelyen a volt Kossuth Zsuzsanna Szakközépiskola helyén pihenőparkot létesítenek, illetve egy pályázatnak köszönhetően az Európa Park zöldfelülete is megújulhat. A munkálatok várhatóan 2018 végére fejeződhetnek be mindkét esetben.

A közgyűlés három terv közül választotta ki a nyertes elképzelést

Az ún. Zöld Hódmezővásárhely projekt célja, hogy a város zöldfelületei megújuljanak. A projekt összköltsége 831 millió forint, amit az Európai Unió finanszíroz, mindezt százszázalékos támogatással, vagyis nem kell önkormányzati, lakossági önerőt beleadni.


A Kossuth Iskola helyén egy pihenőparkot fognak kiépíteni. Jelenleg már folyik a kivitelezésre irányuló közbeszerzés. A gyerekeknek lesz játszótér, mely a víz témájára fog épülni. Találnak majd a látogatók egy fitneszteret, itt saját súlyos edzést lehet végezni. A parkban lépcsőzetes, illetve teraszos kialakítás lesz, ez elvezeti a látogatót a tóig, amelyen két híd is lesz.

Az Európa Park sportpályája is megújul. A kiviteli tervek már elkészültek, megújul a sportpálya kerítése, illetve pótolják a hiányzó elemeket, valamint a kerítést is lefestik. A sportpálya aszfaltburkolata is megújul és a terület zöldfelületeit is rendbe teszik. Az Árvíz utcáról levezető gyalogút is új térkő burkolatot kap.

Az Európa Park sportpályája is megújulhat a Zöld Hódmezővásárhely programnak köszönhetően

Kapcsolódó Cikkek

 • Vili bá’ példát mutat!

  Vili bá’ példát mutat!

  Köstner Vilmos mesteredző láthatóan azt is betartja, ami csak javasolt: maszkba tartott edzést, kezében fertőtlenítős flakonnal.

 • Milliókat hozott a Tankcsapda-whiskey

  Milliókat hozott a Tankcsapda-whiskey

  Percek alatt fogyott el a Tankcsapda whiskey-je és itt most nem arra kell gondolni, hogy a fiúk gyorsan a pohár fenekére néztek. A rockbanda tagjai, összefogva a Jim Beam gyártójával Tankcsapda-díszdobozás változatot dobtak piacra, jótékony céllal.

 • Wojtyla100

  Wojtyla100

  Életnagyságú szobrot kapott a Szent István Bazilikában II. János Pál pápa (polgári nevén Karol Wojtyla) születésének századik évfordulója alkalmából.

 • Érden is mehetünk misére

  Érden is mehetünk misére

  Dr. Aradszki András országgyűlési képviselő a választókerületben található egyházak számára kézfertőtlenítőket biztosított, hiszen a védekezésre itt is szükség van.