2018. július 18., szerda
Frigyes

Belföld

2500 milliárdból újulnak meg az utak

A logisztika volt a téma a Századvég Gazdaságkutató Zrt. konferenciasorozatának kilencedik állomásán. Az esemény nyitóbeszédét Mosóczi László, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium közlekedésért felelős helyettes államtitkára tartotta. Kiemelte, hogy a logisztika a magyar GDP csaknem 6,5 százalékát adja, az ágazathoz köthető 40 ezer vállalkozás pedig 250 ezer embert foglalkoztat.

Kondrik Kornél, a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. vezérigazgató-helyettese elmondta, hogy a magyar kormány három fő célt tűzött ki maga elé: a megyei jogú városok és ipari körzetek gyorsforgalmi utakkal való elérését, az úthálózat kiterjesztését a határig, valamint a helyi jelentőségű utak fejlesztését.


Kondrik Kornél, a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. vezérigazgató-helyettese

– A 2022-ig tervezett 900 kilométernyi közútfejlesztések 2500 milliárd forintos keretének több mint felét az állam biztosítja. Az sem elhanyagolható, hogy a következő öt évben 70 milliárd forintból 641 kilométernyi bicikliút épülhet – közölte Kondrik.

Bolla Tibor, a BKV Zrt. elnök-vezérigazgatója is felszólalt. Elmondása szerint az M3-as metró novemberben kezdődő felújítási munkálatai miatt buszsávokat alakítanak ki, és a járatok csúcsidőben 45 másodpercenként indulnak majd.

Kapcsolódó Cikkek

 • Irma néni folytatja

  Irma néni folytatja

  Román Józsefnét – vagy ahogy a gyerekek ismerik, Irma nénit – nemrégiben az ország legkedvesebb konyhásnénijének választották az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet versenyén.

 • Hatalmasra nő a családtámogatás

  Hatalmasra nő a családtámogatás

  A kormány változatlan intenzitással támogatja a magyar családokat, és jövőre minden eddiginél több pénzt fordít rájuk – mondta az emberi erőforrások minisztere, Kásler Miklós.

 • Budapest rejtett csodáiról írt a CNN

  Budapest rejtett csodáiról írt a CNN

  Évente több millió turista érkezik Budapestre, hogy megcsodálhassa egyebek mellett a Parlamentet, a budai Várat vagy a Hősök terét. A CNN Travel nemrég azt a kilenc kevésbé ismert helyet gyűjtötte csokorba, amelyek sok utazó előtt rejtve maradnak, pedig gyönyörűek vagy éppen érdekesek.