EUR: 348,38 Ft
CHF: 326,54 Ft
2020. május 28., csütörtök
Emil, Csanád

Belföld

2500 milliárdból újulnak meg az utak

A logisztika volt a téma a Századvég Gazdaságkutató Zrt. konferenciasorozatának kilencedik állomásán. Az esemény nyitóbeszédét Mosóczi László, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium közlekedésért felelős helyettes államtitkára tartotta. Kiemelte, hogy a logisztika a magyar GDP csaknem 6,5 százalékát adja, az ágazathoz köthető 40 ezer vállalkozás pedig 250 ezer embert foglalkoztat.

Kondrik Kornél, a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. vezérigazgató-helyettese elmondta, hogy a magyar kormány három fő célt tűzött ki maga elé: a megyei jogú városok és ipari körzetek gyorsforgalmi utakkal való elérését, az úthálózat kiterjesztését a határig, valamint a helyi jelentőségű utak fejlesztését.


Kondrik Kornél, a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. vezérigazgató-helyettese

– A 2022-ig tervezett 900 kilométernyi közútfejlesztések 2500 milliárd forintos keretének több mint felét az állam biztosítja. Az sem elhanyagolható, hogy a következő öt évben 70 milliárd forintból 641 kilométernyi bicikliút épülhet – közölte Kondrik.

Bolla Tibor, a BKV Zrt. elnök-vezérigazgatója is felszólalt. Elmondása szerint az M3-as metró novemberben kezdődő felújítási munkálatai miatt buszsávokat alakítanak ki, és a járatok csúcsidőben 45 másodpercenként indulnak majd.

Kapcsolódó Cikkek

 • Holnap újranyit Budapest

  Holnap újranyit Budapest

  Holnaptól a vidék után újraindulhat az élet a fővárosban is. Fogadhatnak vendéget a szállodák, kinyithatnak az éttermek belső részei, a mozik és a sportesemények is látogathatóak lesznek.

 • Csúcstechnológiát a Dél-Alföldre!

  Csúcstechnológiát a Dél-Alföldre!

  Ugyanolyan akkumulátor-rendszerrel felszerelt, csúcstechnológiás vonatok járnak majd a tram-trainen, mint a milyeneket Észak-Amerikába is szállít az ABB.

 • A Gabonamúzeum már fogad

  A Gabonamúzeum már fogad

  A napokban a békéscsabai Munkácsy Mihály Múzeum egyik kiállítótere, a Gabonamúzeum is megnyithatta kapuit az enyhítéseknek köszönhetően.