EUR: 323,33 Ft
CHF: 286,40 Ft
2018. december 14., péntek
Szilárda

Belföld

30 milliárdból újul meg a Dél-pesti Kórház

A következő 10 évben hatalmas mértékű, mintegy 700 milliárd forint értékű kórház- és szakrendelő-fejlesztésbe kezd a kormány az Egészséges Budapest Program keretében – mondta tegnap a fővárosi Jahn Ferenc Dél-pesti Kórházban tartott sajtótájékoztatón Kucsák László fideszes országgyűlési képviselő. Kiemelte, Budapest történetének legnagyobb kórházfejlesztési programja indul el.

A kormány 2010 óta 500 milliárd forintot fordított a vidéki kórházak fejlesztésére, míg a baloldali kormányok alatt 600 milliárd forintot vontak ki az egészségügyből.


– 2010 óta egyebek mellett 77 kórház felújítása történt meg – tette hozzá Kucsák, aki azt is bejelentette: várhatóan 2025-re megépül a Dél-budai Centrum nevet viselő új kórház. A Jahn Ferenc Kórházról szólva a képviselő elmondta, az intézmény korszerűsítése 30 milliárd forintból valósul meg, az idei költségvetésből pedig már hárommilliárd forintot megkapott a kórház.

Dr. Ralovich Zsolt, a Jahn Ferenc Kórház főigazgatója hangsúlyozta, az elmúlt évtizedekben kevés forrás jutott az intézményre, amely négyszázezer lakos ellátását biztosítja, ám az utóbbi néhány évben jelentős fejlesztések történtek. Idén a nővérszálló energetikai korszerűsítése valósult meg, a központi műtőbe új eszközöket vásároltak, és különféle képalkotó berendezéseket is beszereztek.


További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek

 • Vandálok gyújtogattak Budapesten

  Vandálok gyújtogattak Budapesten

  Sokmilliós kárt okoztak a fővárosnak azok az ellenzék által felkorbácsolt csoportok, amelyek szerda este Bubi-kerékpárokat vertek szét, padokat gyújtogattak és rátámadtak a Parlamentet őrző rendőrökre.

 • Demeter Márta továbbra is titkolózik

  Demeter Márta továbbra is titkolózik

  Mint arról már korábban beszámoltunk, közérdekű adatigényléssel fordult az Origo Demeter Mártához, annak érdekében, hogy megtudják, kiket foglalkoztat országgyűlési keretéből.

 • Így őrzi a TEK a karácsonyi vásárokat – Fotók!

  Így őrzi a TEK a karácsonyi vásárokat – Fotók!

   A kedd esti strasbourgi terrorcselekményt követően a magyar kormány úgy döntött, hogy fokozott biztonsági intézkedéseket hajt végre, hogy hazánkban még véletlenül se történhessen meg hasonló tragédia mint a francia városban.