EUR: 317,58 Ft
CHF: 280,03 Ft
2019. február 23., szombat
Alfréd

Belföld

30 milliárdból újul meg a Dél-pesti Kórház

A következő 10 évben hatalmas mértékű, mintegy 700 milliárd forint értékű kórház- és szakrendelő-fejlesztésbe kezd a kormány az Egészséges Budapest Program keretében – mondta tegnap a fővárosi Jahn Ferenc Dél-pesti Kórházban tartott sajtótájékoztatón Kucsák László fideszes országgyűlési képviselő. Kiemelte, Budapest történetének legnagyobb kórházfejlesztési programja indul el.

A kormány 2010 óta 500 milliárd forintot fordított a vidéki kórházak fejlesztésére, míg a baloldali kormányok alatt 600 milliárd forintot vontak ki az egészségügyből.


– 2010 óta egyebek mellett 77 kórház felújítása történt meg – tette hozzá Kucsák, aki azt is bejelentette: várhatóan 2025-re megépül a Dél-budai Centrum nevet viselő új kórház. A Jahn Ferenc Kórházról szólva a képviselő elmondta, az intézmény korszerűsítése 30 milliárd forintból valósul meg, az idei költségvetésből pedig már hárommilliárd forintot megkapott a kórház.

Dr. Ralovich Zsolt, a Jahn Ferenc Kórház főigazgatója hangsúlyozta, az elmúlt évtizedekben kevés forrás jutott az intézményre, amely négyszázezer lakos ellátását biztosítja, ám az utóbbi néhány évben jelentős fejlesztések történtek. Idén a nővérszálló energetikai korszerűsítése valósult meg, a központi műtőbe új eszközöket vásároltak, és különféle képalkotó berendezéseket is beszereztek.


További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek

  • Új meteorvadász kamerarendszert építenek ki Magyarországon

    Új meteorvadász kamerarendszert építenek ki Magyarországon

    A lehulló meteorok pályájának kiszámítását és a becsapódó meteoritok megtalálását segíti az a kamerarendszer, amelynek első elemét a szakemberek március elején telepítik Mátraszentimre közelében, a Magyar Tudományos Akadémia (MTA) Csillagászati és Földtudományi Kutatóközpont (CSFK) Konkoly-Thege Miklós Csillagászati Intézetének Piszkéstetői Obszervatóriumánál.

  • Kormánybiztos: A legsürgetőbb feladat a közterületek rendbetétele a Budai Várnegyedben

    Kormánybiztos: A legsürgetőbb feladat a közterületek rendbetétele a Budai Várnegyedben

    A legsürgetőbb feladat a közterületek, zöldfelületek, sétányok és utak rendbetétele a Budai Várnegyedben, aztán a folyamatban lévő beruházások befejezése – mondta Fodor Gergely, a várnegyed területén megvalósuló kormányzati beruházásokért felelős kormánybiztos a Mandinernek adott interjújában, amely szombaton jelent meg az internetes lapban.