EUR: 346,64 Ft
CHF: 324,34 Ft
2020. június 01., hétfő
Tünde

Belföld

30 milliárdból újul meg a Dél-pesti Kórház

A következő 10 évben hatalmas mértékű, mintegy 700 milliárd forint értékű kórház- és szakrendelő-fejlesztésbe kezd a kormány az Egészséges Budapest Program keretében – mondta tegnap a fővárosi Jahn Ferenc Dél-pesti Kórházban tartott sajtótájékoztatón Kucsák László fideszes országgyűlési képviselő. Kiemelte, Budapest történetének legnagyobb kórházfejlesztési programja indul el.

A kormány 2010 óta 500 milliárd forintot fordított a vidéki kórházak fejlesztésére, míg a baloldali kormányok alatt 600 milliárd forintot vontak ki az egészségügyből.


– 2010 óta egyebek mellett 77 kórház felújítása történt meg – tette hozzá Kucsák, aki azt is bejelentette: várhatóan 2025-re megépül a Dél-budai Centrum nevet viselő új kórház. A Jahn Ferenc Kórházról szólva a képviselő elmondta, az intézmény korszerűsítése 30 milliárd forintból valósul meg, az idei költségvetésből pedig már hárommilliárd forintot megkapott a kórház.

Dr. Ralovich Zsolt, a Jahn Ferenc Kórház főigazgatója hangsúlyozta, az elmúlt évtizedekben kevés forrás jutott az intézményre, amely négyszázezer lakos ellátását biztosítja, ám az utóbbi néhány évben jelentős fejlesztések történtek. Idén a nővérszálló energetikai korszerűsítése valósult meg, a központi műtőbe új eszközöket vásároltak, és különféle képalkotó berendezéseket is beszereztek.


További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek