EUR: 325,38 Ft
CHF: 279,73 Ft
2018. július 23., hétfő
Lenke

Belföld

30 milliárdból újul meg a Dél-pesti Kórház

A következő 10 évben hatalmas mértékű, mintegy 700 milliárd forint értékű kórház- és szakrendelő-fejlesztésbe kezd a kormány az Egészséges Budapest Program keretében – mondta tegnap a fővárosi Jahn Ferenc Dél-pesti Kórházban tartott sajtótájékoztatón Kucsák László fideszes országgyűlési képviselő. Kiemelte, Budapest történetének legnagyobb kórházfejlesztési programja indul el.

A kormány 2010 óta 500 milliárd forintot fordított a vidéki kórházak fejlesztésére, míg a baloldali kormányok alatt 600 milliárd forintot vontak ki az egészségügyből.


– 2010 óta egyebek mellett 77 kórház felújítása történt meg – tette hozzá Kucsák, aki azt is bejelentette: várhatóan 2025-re megépül a Dél-budai Centrum nevet viselő új kórház. A Jahn Ferenc Kórházról szólva a képviselő elmondta, az intézmény korszerűsítése 30 milliárd forintból valósul meg, az idei költségvetésből pedig már hárommilliárd forintot megkapott a kórház.

Dr. Ralovich Zsolt, a Jahn Ferenc Kórház főigazgatója hangsúlyozta, az elmúlt évtizedekben kevés forrás jutott az intézményre, amely négyszázezer lakos ellátását biztosítja, ám az utóbbi néhány évben jelentős fejlesztések történtek. Idén a nővérszálló energetikai korszerűsítése valósult meg, a központi műtőbe új eszközöket vásároltak, és különféle képalkotó berendezéseket is beszereztek.


További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek

 • Növekedést eredményez az új költségvetés

  Növekedést eredményez az új költségvetés

  Megszavazta a parlament a jövő évi költségvetést, amelyről Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára az M1 aktuális csatornán, illetve a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában azt mondta: ez a biztonságos növekedés költségvetése.

 • Pogácsát sütött nekünk Irma néni

  Pogácsát sütött nekünk Irma néni

  Román Józsefné, Irma néni lett Magyarország legkedvesebb konyhás nénije a gyerekek szavazatai alapján azon a pályázaton, melyet az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet hirdetett meg ez év márciusában.

 • Csalók verik át az idős embereket

  Csalók verik át az idős embereket

  A Budapesti Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztálya a fővárosi polgárőrökkel együttműködve bűnmegelőzési programot indított az idősek védelmében. Az utóbbi időben több olyan eset látott napvilágot, amikor este, vagy éjszaka azzal hívtak fel bűnözők idős embereket, hogy bajba került, vagy balesetet szenvedett az unokájuk és azonnal pénzre van szüksége.

 • Megbocsátottak a holokausztgyalázó Kulcsárnak

  Megbocsátottak a holokausztgyalázó Kulcsárnak

  Gyomorforgató és botrányos, ami a Jobbikban folyik. A Ripost értesülései szerint ugyanis
  visszakerül a párt vezetésébe az a Kulcsár Gergely, aki korábban meggyalázta a Dunába lőtt zsidó áldozatok Duna-parti emlékművét.