EUR: 347,89 Ft
CHF: 327,98 Ft
2020. május 27., szerda
Hella

Extra

40 milliós adósságot halmozott fel Pintér Tibor

Több tíz milliós adósságba verte magát Pintér Tibor, ugyanis vadonatúj fűthető színpadot és fénytechnikai eszközöket kellett vásárolnia a Nemzeti Lovas Színháznak, amivel jelentős hiány generálódott a teátrum költségvetésében. 

Pintér Tibor nem akart spórolni a közönsége kényelmén a téli hónapokban sem, ezért egy oldalról is szélvédett, fűthető színpadot építtetett, amelyet a legmodernebb fény- és hangtechnikai eszközökkel szereltetett fel a Nemzeti Lovas Színház számára. A gigászi beruházás azonban súlyos adóssággal járt, amit a színész-rendező az idei évadban szeretne pótolni.


– Én álmodtam meg ezt a színpadot, a tetőszerkezetet és az egész helyszín kialakítását, s a Nemzeti Lovas Színház legvégső gazdasági tartalékait is megmozgattam, hogy az építmény elkészülhessen. A beruházással azonban a költségvetésünkben 30-40 millió forintnyi mínusz keletkezett, amit mindennapi zavartalan működésünk érdekében minél hamarabb meg kellene termelnünk. Erre nagy esélyünk is van, hiszen egyre többet játszunk, az idén három új premierrel várjuk a közönséget. A tavalyi évadban országszerte 100 ezer néző volt kíváncsi a produkcióinkra, és minden esélyünk megvan arra, hogy idén még több honfitársunkhoz jussunk el – mesélte Tibor.

Ahogy a nyáron hírt adtunk róla, Tibor a latin-amerikai folklór leghíresebb figurájáról, Zorróról készített musicalt, amelyhez már több millió forint értékben vásárolt lovakat Andalúziából, és fogadott melléjük trénert. Az évadnyitó sajtótájékoztatón azonban mindenki nagy döbbenetére Tibor a Fekete álarcos lovas című művet hirdette ki mint az évad első bemutatóját, melyet október 13-án mutattak be. Pintér a Lokálnak azonban elárulta, hogy ez a korábban említett Zorro-musical, de mivel problémái akadtak az amerikai jogtulajdonosokkal, meg kellett változtatni a darab címét.


– Irreális jogdíjat, közel 30 millió forintnyi dollárt kértek tőlünk azért, hogy a Zorro nevet használhassuk a plakáton, és egy évig ezen a címen hirdessük a darabot, továbbá hogy a történet szereplőinek nevét használhassuk. Kellett egy-két változtatást eszközölnünk a történeten, de az alapsztori lényegét tekintve ugyanaz maradt. Egy gonosz katona elrabolja a gyermekemet és megöli a feleségemet. Majd fekete maszkot öltve bosszút állok, és még az ellenségem feleségét is elszeretem – osztotta meg a részleteket a Lokállal Tibor.

Kapcsolódó Cikkek:

Kapcsolódó Cikkek