EUR: 323,56 Ft
CHF: 286,84 Ft
2018. december 16., vasárnap
Etelka, Aletta

Extra

40 milliós adósságot halmozott fel Pintér Tibor

Több tíz milliós adósságba verte magát Pintér Tibor, ugyanis vadonatúj fűthető színpadot és fénytechnikai eszközöket kellett vásárolnia a Nemzeti Lovas Színháznak, amivel jelentős hiány generálódott a teátrum költségvetésében. 

Pintér Tibor nem akart spórolni a közönsége kényelmén a téli hónapokban sem, ezért egy oldalról is szélvédett, fűthető színpadot építtetett, amelyet a legmodernebb fény- és hangtechnikai eszközökkel szereltetett fel a Nemzeti Lovas Színház számára. A gigászi beruházás azonban súlyos adóssággal járt, amit a színész-rendező az idei évadban szeretne pótolni.


– Én álmodtam meg ezt a színpadot, a tetőszerkezetet és az egész helyszín kialakítását, s a Nemzeti Lovas Színház legvégső gazdasági tartalékait is megmozgattam, hogy az építmény elkészülhessen. A beruházással azonban a költségvetésünkben 30-40 millió forintnyi mínusz keletkezett, amit mindennapi zavartalan működésünk érdekében minél hamarabb meg kellene termelnünk. Erre nagy esélyünk is van, hiszen egyre többet játszunk, az idén három új premierrel várjuk a közönséget. A tavalyi évadban országszerte 100 ezer néző volt kíváncsi a produkcióinkra, és minden esélyünk megvan arra, hogy idén még több honfitársunkhoz jussunk el – mesélte Tibor.

Ahogy a nyáron hírt adtunk róla, Tibor a latin-amerikai folklór leghíresebb figurájáról, Zorróról készített musicalt, amelyhez már több millió forint értékben vásárolt lovakat Andalúziából, és fogadott melléjük trénert. Az évadnyitó sajtótájékoztatón azonban mindenki nagy döbbenetére Tibor a Fekete álarcos lovas című művet hirdette ki mint az évad első bemutatóját, melyet október 13-án mutattak be. Pintér a Lokálnak azonban elárulta, hogy ez a korábban említett Zorro-musical, de mivel problémái akadtak az amerikai jogtulajdonosokkal, meg kellett változtatni a darab címét.


– Irreális jogdíjat, közel 30 millió forintnyi dollárt kértek tőlünk azért, hogy a Zorro nevet használhassuk a plakáton, és egy évig ezen a címen hirdessük a darabot, továbbá hogy a történet szereplőinek nevét használhassuk. Kellett egy-két változtatást eszközölnünk a történeten, de az alapsztori lényegét tekintve ugyanaz maradt. Egy gonosz katona elrabolja a gyermekemet és megöli a feleségemet. Majd fekete maszkot öltve bosszút állok, és még az ellenségem feleségét is elszeretem – osztotta meg a részleteket a Lokállal Tibor.

Kapcsolódó Cikkek:

Kapcsolódó Cikkek

 • Tom Jones ismét Magyarországra jön!

  Tom Jones ismét Magyarországra jön!

  Jövőre ismét koncertet ad Magyarországon Tom Jones. A világhírű walesi énekes 2019. június 22-én a Papp László Budapest Sportarénában lép fel és adja elő legnépszerűbb dalait – közölte a szervező Live Nation pénteken az MTI-vel.

 • Csúcsgumikkal szerelik a MOL Limókat

  Csúcsgumikkal szerelik a MOL Limókat

  Ultranagy teljesítményű téli abroncsokat kaptak a MOL Limo Mercedes-Benz modelljei. A flotta prémium autóira a Hankook kifejezetten felsőkategóriás személygépkocsira fejlesztett termékei kerülnek, amelyek még tovább emelik a vezetési élményt.

 • Karácsonyi dalok egyedi misztikus GREGORIAN stílusban

  Karácsonyi dalok egyedi misztikus GREGORIAN stílusban

  Az advent tökéletes periódus arra, hogy egy kicsit elcsendesedjünk, megálljunk, pihenjünk, feltöltődjünk, önmagunkkal, családunkkal, barátainkkal hangolódjunk békességben az év legszebb ünnepére, a Karácsonyra!