2020. június 03., szerda
Klotild, Cecília

Egyéb Tatabánya

41 új busz indul

Január 1-jétől teljesen megújul a városi tömegközlekedés, modern autóbuszok járják majd Tatabánya útjait. Sikeresen lezárult ugyanis a 41 új, alacsony padlós és klimatizált busz beszerzésére kiírt közbeszerzési eljárás, így elérkezett az ideje az adásvételi szerződések aláírásának.

Ezzel az önkormányzat 20 évet meghaladó átlagéletkorú buszokat tud végre lecserélni új, nullkilométeres járművekre.


– A változásnak hamarosan számos előnyét élvezhetik az utasok. Az alacsony zaj- és károsanyag-kibocsátású autóbuszoknak köszönhetően ráadásul a helyi közösségi közlekedés nemcsak komfortosabbá, de jócskán környezettudatosabbá és fenntarthatóbbá is válik, egészségesebb környezetet teremtve az itt élők számára – mondta el Schmidt Csaba polgármester, aki kiemelte, hogy korszakváltást szeretnének, hiszen egy modern városhoz modern tömegközlekedés tartozik.

Kényelmesebbek és környezetbarátak az új járművek

Kupi Gábor, a T-Busz Kft. ügyvezetője az ünnepélyes aláírást követően elmondta: az autóbuszok kiválasztásánál a fő cél az volt, hogy minél jobban alkalmazkodjanak Tatabánya speciális utazási igényeihez. Szerettek volna innovatívak és egy kicsit a jövőbe tekintőek lenni, ezért választották az elektromos autóbuszok bevezetését. Az igazi feladatok azonban még csak most következnek. A projekt nagyon fontos momentuma zárult le, a valódi szolgáltatás elindításához tartozó munkák azonban folytatódnak és pontosodnak. Gőzerővel zajlik az autóbusz-vezetők toborzása, és elkészült a menetrend is, amelyet a közeljövőben a lakosságnak is bemutatnak. Tatabányán naponta 23 ezer ember használja a tömegközlekedést. Az utazók kiszolgálását 12 városi járattal tervezik, hat időszakosan az ipari park csaknem tízezer munkavállalójának közlekedését segíti majd, illetve csúcsidőn kívül a városi tömegközlekedésben vesz részt.

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

 • Vili bá’ példát mutat!

  Vili bá’ példát mutat!

  Köstner Vilmos mesteredző láthatóan azt is betartja, ami csak javasolt: maszkba tartott edzést, kezében fertőtlenítős flakonnal.

 • Milliókat hozott a Tankcsapda-whiskey

  Milliókat hozott a Tankcsapda-whiskey

  Percek alatt fogyott el a Tankcsapda whiskey-je és itt most nem arra kell gondolni, hogy a fiúk gyorsan a pohár fenekére néztek. A rockbanda tagjai, összefogva a Jim Beam gyártójával Tankcsapda-díszdobozás változatot dobtak piacra, jótékony céllal.

 • Wojtyla100

  Wojtyla100

  Életnagyságú szobrot kapott a Szent István Bazilikában II. János Pál pápa (polgári nevén Karol Wojtyla) születésének századik évfordulója alkalmából.