EUR: 343,47 Ft
CHF: 316,31 Ft
2020. június 07., vasárnap
Róbert

Egyéb Hódmezővásárhely

48 órán keresztül futott az országos csúcsért

Negyvennyolc óra, több mint háromszáz kilométer, egy pár cipő és egy új országos rekord. Röviden így lehetne jellemezni a hódmezővásárhelyi Szőllősi Róbert teljesítményét, aki túl van élete első 48 órás nemzetközi ultramaratonján. 

Minden megtett, kerek kilométer után egy táblát kaptak a versenyzők, amivel büszkén jelezték, hogy elérték a 100., 200. és 300. kilométerüket.

Balatonfüreden megrendezték Magyarország első 48 órás nemzetközi ultramaraton-futóversenyét. A versenyre negyven nevező érkezett a világ minden tájáról. A megmérettetés szeptember 29-én, délelőtt 10 órakor vette kezdetét, és október 1-jén állították le az órát. A cél az volt, hogy a két nap alatt minél hosszabb távot tegyenek meg a versenyzők.


A vásárhelyi Szőllősi Róbert (jobbra) hosszabb kihagyás után, 6 éve kezdett el ismét rendszeresen sportolni.

A futók 48 órán keresztül köröztek a 926,82 méteres pályán. A mezőnyben több magyarnak is lehetett szurkolni, köztük egy hódmezővásárhelyinek is, Szőllősi Róbertnek.

A balatonfüredi ultramaratonra jól felkészülve, magabiztosan érkezett, ám az első pár óra után egy 16 órán át tartó hascsikarás legyengítette. Többször meg kellett állnia pihenni, de nem adta fel a versenyt. A nehéz időszakon úgy lendült át, hogy csak a céljára gondolt, azaz arra, hogy a korosztályos országos csúcsot meg szeretné dönteni. Ez azt jelenti, hogy minimum 271 kilométert teljesítenie kellett.


A 300-as táblával megtett kör után Szőllősi Róbertnek már a bónuszért kellett futnia. A kitűzött cél már zsebben volt, de még volt egy kis idő hátra.

A 16 órás gyengélkedés és egy körülbelül 50 perces pihenő után újra erőre kapott, és elindult, hogy elérje azt, amiért Balatonfüredre utazott. A verseny végére a vásárhelyi futónak 309,5 kilométert sikerült megtennie huzamosabb alvás és pihenés nélkül. Új korosztályos csúcsot elérve, a legjobb magyar versenyzőként végzett az összetett eredménylista 5. helyén.

Kapcsolódó Cikkek

 • Trianonra emlékeznek

  Trianonra emlékeznek

  Az Operaház kórusa is megemlékezik a Trianoni döntés 100. évfordulójáról. A társulat egy klipet forgatott, amelyet a zebegényi Trianon-emlékműnél vettek fel.

 • Megváltozik a PAPI

  Megváltozik a PAPI

  Pécs önkormányzata közleményben jelentette be, hogy mivel a járvány kapcsán elrendelt korlátozások nagy részét enyhítették, vagy meg is szüntették, a Program A Pécsi Idősekért (PAPI)június 2-tól csak azokat a szolgáltatásokat nyújtja, amelyeket eredetileg terveztek.

 • Felszerelték a felekezeteket

  Felszerelték a felekezeteket

  T. Mészáros András volt polgármester is segített az egyházi felekezeteknek biztosított kézfertőtlenítő szerek szétosztásában.