2020. június 05., péntek
Fatime, Fatima

Egyéb Békéscsaba

A fiatalok támogatóit ismerték el

Ismét átadták a „Békéscsaba Ifjúságáért” kitüntetéseket, ezúttal a Szent István Egyetem Agrár- és Gazdaságtudományi Kara békéscsabai campusának zsúfolásig megtelt sportcsarnokában. Az elismeréseket Szarvas Péter, a város polgármestere és Kiss Tibor alpolgármester adta át a kitüntetetteknek.


Az idei két díjazott: Medgyesi István Zoltán és Ugrai Gábor

Az idei két díjazott Medgyesi István Zoltán címzetes rendőr őrnagy, bűnmegelőzési főelőadó, illetve Ugrai Gábor, a Jankay Tibor Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola történelemtanára lett. A kitüntetéssel pénzjutalom, oklevél és egy békéscsabai középiskolás diák által készített képzőművészeti alkotás járt.


Ugrai Gábor a helyismereti vetélkedők szervezője és olyan események koordinátora, amelyek újszerű kezdeményezésnek számítanak a köznevelés területén. Fő célja az ifjúság történelmi szemléletének fejlesztése. Medgyesi István Zoltán pedig a helyi gyermekek és az ifjúsági korosztály bűnmegelőzési oktatómunkáját végzi a D.A.D.A. programban, amely a rendőrség biztonságra nevelési programja. Megkapta „Az év D.A.D.A. rendőre” országos kitüntetést is.

Az elismerésre érdemesek kiválasztása a közgyűlésen történik, de Szarvas Péter elárulta, hogy sosem egyszerű a döntés, mert nagyon sokan vannak olyanok, akik a fiatalokért, a fiatalokkal dolgoznak. A mindennapi feladatokon túl azon gondolkodnak, hogyan tudnák őket még inkább segíteni. E két elismerés üzenete egyértelműen az, hogy mindig lesznek olyanok, akik sokat tesznek az ifjúság fejlődéséért, akik megmutatják nekik, miért érdemes Békéscsabán keresni a jövő lehetőségeit.

Kapcsolódó Cikkek

 • Trianonra emlékeznek

  Trianonra emlékeznek

  Az Operaház kórusa is megemlékezik a Trianoni döntés 100. évfordulójáról. A társulat egy klipet forgatott, amelyet a zebegényi Trianon-emlékműnél vettek fel.

 • Megváltozik a PAPI

  Megváltozik a PAPI

  Pécs önkormányzata közleményben jelentette be, hogy mivel a járvány kapcsán elrendelt korlátozások nagy részét enyhítették, vagy meg is szüntették, a Program A Pécsi Idősekért (PAPI)június 2-tól csak azokat a szolgáltatásokat nyújtja, amelyeket eredetileg terveztek.

 • Felszerelték a felekezeteket

  Felszerelték a felekezeteket

  T. Mészáros András volt polgármester is segített az egyházi felekezeteknek biztosított kézfertőtlenítő szerek szétosztásában.