2020. június 05., péntek
Fatime, Fatima

Egyéb Hódmezővásárhely

A helyi ízök bűvöletében

Hagyományos és kicsikét újragondolt vásárhelyi ízök kapták a főszerepet a Vásárhelyi Ízök Fesztiválján. A főzőversenyen 20 csapat 40 étke rotyogott, sült, pirult, csiklandozta az ízlelőbimbókat.

Több mint 40 étel közül kellett kiválasztania a zsűrinek a legjobbakat

Egy igazi vásárhelyi, ha csak meghallja a táskaleves, a dörölye vagy a sós túróslepény neveket, máris eszébe villan, otthon hogyan készítette a család ezeket, esetleg ő maga hogyan főzi, süti meg a hozzátartozóinak. Emellett minden vásárhelyi családnak bizonyára van egy bevált, titkos receptje, hogyan kell elkészíteni a különféle pörköltöket vagy éppen a tarhonyás ételeket. Ezeket a recepteket október 7-én, a főzőverseny során az egyes csapatok élesben is kipróbálhatták, hogy aztán a zsűri tagjai értékeljék.


Csáki Zsolt, az Ízök Fesztiváljának gasztroszervezője

 

– Szükséges, hogy legyen Vásárhelyi Ízök Fesztiválja. Nagyon fontos, hogy bemutassuk nemcsak a városnak, hanem szerte az országban a helyi ízeket. A fiataloknak meg kell tanítani a hagyományos ízeket. Fontos, hogy legyenek olyan gasztrobemutatók, ahol a vásárhelyi ember megismerheti a vásárhelyi ételek elkészítését. Ez turisztikai érték is lehetne, hogy az idejövőknek is ilyen bemutatókat tartsunk az ételeinkből – fogalmazott Csáki Zsolt, az Ízök Fesztiváljának gasztroszervezője.

A tradicionális dörölye sem hiányozhatott az ízek lajstromáról

Kapcsolódó Cikkek

 • Trianonra emlékeznek

  Trianonra emlékeznek

  Az Operaház kórusa is megemlékezik a Trianoni döntés 100. évfordulójáról. A társulat egy klipet forgatott, amelyet a zebegényi Trianon-emlékműnél vettek fel.

 • Megváltozik a PAPI

  Megváltozik a PAPI

  Pécs önkormányzata közleményben jelentette be, hogy mivel a járvány kapcsán elrendelt korlátozások nagy részét enyhítették, vagy meg is szüntették, a Program A Pécsi Idősekért (PAPI)június 2-tól csak azokat a szolgáltatásokat nyújtja, amelyeket eredetileg terveztek.

 • Felszerelték a felekezeteket

  Felszerelték a felekezeteket

  T. Mészáros András volt polgármester is segített az egyházi felekezeteknek biztosított kézfertőtlenítő szerek szétosztásában.