EUR: 349,00 Ft
CHF: 327,01 Ft
2020. május 28., csütörtök
Emil, Csanád

Egyéb Veszprém

A kézilabdacsapat is a rászoruló veszprémi család mellé állt

Szeptemberben fogott össze egy magyarok által üzemeltetett barcelonai étterem, a Zonta Club, a Mák Dóri – Divatbemutató kicsit másképp alapítvány és a veszprémi önkormányzat részéről Ovádi Péter képviselő, hogy egy dedikált FC Barcelona-mez elárverezésével segítsenek a gyermekeit egyedül nevelő Ildikónak.

Ovádi Péter és a válogatottságot nemrég lemondó Nagy László csütörtök délelőtt jelentették be, hogy a Telekom Veszprém is elvi támogatását adja a gyűjtéshez.  Elmondta, csapatuk számos jótékonysági ügy mellett áll ki büszkén, és ez alól a mostani sem kivétel.


Nagy László szerint csapata szívesen áll segítő szándékú kezdeményezések mellé (fotó:Domján Attila)

Ovádi Péter szerint biztosan jó helyre kerül a pénz, majd emlékeztetett: a család támogatásának két módja van. Lehetőség van utalni a Mák Dóri – Divatbemutató kicsit másképp alapítványnak, és a Vatera aukciós oldalon is lehet licitálni. Az utóbbira október 14-től október 26-ig van lehetőség.

A szociális gondozó végzettségű Ildikó két és fél éves kislányát, valamint két középiskolás fiúgyermekét egyedül neveli, felnőtt lánya már nem él velük. Egyszerű albérletben laknak, magas albérleti és rezsiköltséggel. Az édesanya mindent megtesz gyermekeiért, fiai szakmát tanulnak. Pénzügyi nehézségei ellenére rendszeresen fizeti a közüzemi díjakat, nincs elmaradása, lakása tiszta, rendezett, mindent megtett annak érdekében, hogy munkához jusson, jelenleg egy nagy kereskedelmi cégnél dolgozik minimálbérért, pillanatnyilag próbaidős. Eddig a család bevétele a családi pótlékból és a még fél évig járó gyesből, valamint a gyerektartásból állt. Ennek kétharmadát költötték lakhatásra, és ha marad a jelenlegi helyzet, a 40 százalékát fogja elvinni az albérlet. Elsősorban megfelelő állandó lakhelyre és biztos munkahelyre lenne szükségük.


Kapcsolódó Cikkek

 • Vili bá’ példát mutat!

  Vili bá’ példát mutat!

  Köstner Vilmos mesteredző láthatóan azt is betartja, ami csak javasolt: maszkba tartott edzést, kezében fertőtlenítős flakonnal.

 • Milliókat hozott a Tankcsapda-whiskey

  Milliókat hozott a Tankcsapda-whiskey

  Percek alatt fogyott el a Tankcsapda whiskey-je és itt most nem arra kell gondolni, hogy a fiúk gyorsan a pohár fenekére néztek. A rockbanda tagjai, összefogva a Jim Beam gyártójával Tankcsapda-díszdobozás változatot dobtak piacra, jótékony céllal.

 • Wojtyla100

  Wojtyla100

  Életnagyságú szobrot kapott a Szent István Bazilikában II. János Pál pápa (polgári nevén Karol Wojtyla) születésének századik évfordulója alkalmából.