2020. június 05., péntek
Fatime, Fatima

Extra

A megrepedt lépű kisfiú anyja: „Nem rúgtam meg, csak fenéken billentettem”

Pánikrohamok gyötrik és borderline személyiségzavarban szenved a verőcei K. Laura Emília, aki a vád szerint úgy megrúgta a kisfiát, hogy annak megrepedt a lépe. A volt küzdősportoló asszony állítása szerint nem megrúgta, csak fenéken billentette a gyereket.

Tegnap kezdődött el K. Laura Emília pere. Az egész országot megdöbbentette a hír, hogy egy korábban küzdősportoló asszony – a vád szerint – úgy megrúgta 2015-ben az akkor hatéves kisfiát, hogy az ovisnak megrepedt a lépe. Az bőszítette fel a 35 éves egykori kempóbajnokot, hogy a kicsi a családi kiránduláson leejtette az ételt. A kisfiú próbálta takargatni, mi történt, de édesanyja észrevette és így büntette Bencét. K. Laura Emília a tegnapi tárgyaláson nem ismerte el bűnösségét.


– Nem rúgtam meg – mondta a szabadlábon védekező asszony, majd hozzátette, hogy csak fenéken billentette a gyereket.  Arról beszélt, hogy akkoriban a legkisebb gyermeke, Laura Zsófia érkezése miatt akut alváshiánnyal küzdött. Megemlítette, úgy érzi, elszakították a kisfiától és két éve meghurcolják a családját a történtek miatt. K. Laura Emília kisfia léprepedéséről azt mondta, az véletlenül, akár az óvodában is történhetett, ő hallott olyan esetről is, amikor egy kisgyereknek azért repedt meg a lépe, mert a bicikli kormányába ütötte. Arról is beszélt, hogy kisfia pici kora óta ügyetlen, figyelmetlen, volt, hogy nekiment egy oszlopnak és hetente elesett a biciklijével. A közgazdász végzettségű asszony szerint Bencének nem a legkifinomultabb a „fogalmi cizelláltsága”, ezért mondhatta a keresztanyjának, hogy megrúgta. Kisfia rúgásnak mondhatta azt, ami szerinte valójában „csak” fenéken billentés. Bencét a gyámhatóság a történtek miatt az anyai nagymamánál helyezte el. K. Laurának nincs jó kapcsolata a családjával, lehet, hogy ezért változtatta meg a nevét, de Bencét látogatja.

A nő arról is beszélt, hogy pánikrohamok gyötrik és a szakértők megállapították, hogy borderline szindrómája van. Ez egy olyan személyiségzavar, ami többek között a hangulat szélsőséges ingadozásával jár. A vádlott egyébként Verőcén, egy hétszobás családi házban él párjával élettársi kapcsolatban, ahol közösen nevelték a férfi előző házasságából született három gyermekét és közös kislányukat is (korábban itt élt Bence is, aki az asszony előző kapcsolatából született). A vád szerint különösen a közös, ötödik gyermek megszületése után K. Laura kevesebb figyelmet fordított Bencére. 2015-ben rendszeresen elhanyagolt állapotban vitte a kisfiút – mosdatlanul, fésületlenül, nem az időjárásnak megfelelő öltözetben – óvodába.


Gyakran hideg, elutasító volt a gyerekkel, fegyelmezetlenségeire dühkitörésekkel reagált, néha megrángatta, ellökte, illetve az óvónők kérése ellenére hőemelkedéssel, betegen is óvodába vitte, emiatt is gyakran konfliktusba keveredett a pedagógusokkal. Bence az említett családi kirándulás után estére már rosszul lett, másnap pedig kórházba szállították. 24 nap kórházi megfigyelés után műtéti beavatkozásra nem volt szükség, a vérzés megállt és szövődmény nem alakult ki, de a gyógyulás két-három hónapot vett igénybe.

K. Laurát életveszélyt okozó testi sértés bűntettével és más bűncselekményekkel vádolják. A következő tárgyalási napon, október 13-án meghallgatják a sértett gyermek óvónőit, a vádlott élettársát, valamint a családgondozó intézet munkatársait. A bíróság új bizonyítást vesz fel, beidézik a sértett háziorvosát, valamint bekérik a magánrendelésen végzett vizsgálatok kartonjait és az Országos Egészségbiztosítási Pénztár által nyilvántartott valamennyi orvosi kezelést dokumentáló iratot is.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek