2020. május 28., csütörtök
Emil, Csanád

Egyéb Hódmezővásárhely

A mezőgazdasági kar nagy álma vált valóra!

Hosszú folyamat eredményeképpen igen örömteli és fontos eredményt ért el a Szegedi Tudományegyetem Mezőgazdasági Kara a közelmúltban. A jövő év februárjában vidékfejlesztési agrármérnöki mesterképzést indít keresztféléves képzés keretében, nappali és levelező tagozaton.

 

A vidékfejlesztési agrármérnöki mesterszak jövő februári indításának előkészületei már javában zajlanak a Szegedi Tudományegyetem Mezőgazdasági Karán. Dr. habil Horváth József, a kar dékánja kiemelte, ezeknek a munkálatoknak fontos részét képezi a tanterv véglegesítése, az oktatókkal történő egyeztetés, illetve azoknak az oktatóknak a bevonása, akik olyan szakterületen oktatnak, amelyek nem feltétlenül tartoznak a kar profiljába.


– Amióta felröppent a hír, hogy mesterszakot indít a kar, számos érdeklődő akadt, aki jelezte továbbtanulási szándékát a vidékfejlesztési agrármérnök mesterszakon – mondta Horváth József.

A mesterszak indítása kiváló növekedési lehetőség a kar számára

A vidékfejlesztési agrármérnök mesterszak négy féléves lesz, amelyre keresztféléves képzésben lehet először jelentkezni november 15-ig a www.felvi.hu oldalán, elektronikus formában. A tárgyak között szerepel a vidékfejlesztés, vidékgazdaság, vállalkozásfejlesztés, projektmenedzsment, pályázatírás, pénzügyi és számviteli ismeretek, marketing- és menedzsmentismeretek, regionális tervezés. Széles körű, a vidékfejlesztés, és az agrárium fejlesztése szempontjából meghatározó ismeretkörökből tevődik tehát össze a szak struktúrája.

Dr. habil Horváth József, az SZTE Mezőgazdasági Kar dékánja

 

A mesterszakon hallgatóknak lehetőségük lesz a tudományos életben való részvételre is, a már jól bevált tudományos diákköri tevékenységre. A tudományos életben való részvétellel felkészülhetnek arra is, hogy a későbbiek során doktori képzésre jelentkezzenek.

Kapcsolódó Cikkek

 • Vili bá’ példát mutat!

  Vili bá’ példát mutat!

  Köstner Vilmos mesteredző láthatóan azt is betartja, ami csak javasolt: maszkba tartott edzést, kezében fertőtlenítős flakonnal.

 • Milliókat hozott a Tankcsapda-whiskey

  Milliókat hozott a Tankcsapda-whiskey

  Percek alatt fogyott el a Tankcsapda whiskey-je és itt most nem arra kell gondolni, hogy a fiúk gyorsan a pohár fenekére néztek. A rockbanda tagjai, összefogva a Jim Beam gyártójával Tankcsapda-díszdobozás változatot dobtak piacra, jótékony céllal.

 • Wojtyla100

  Wojtyla100

  Életnagyságú szobrot kapott a Szent István Bazilikában II. János Pál pápa (polgári nevén Karol Wojtyla) születésének századik évfordulója alkalmából.