EUR: 344,59 Ft
CHF: 319,01 Ft
2020. június 03., szerda
Klotild, Cecília

Egyéb Szeged

A paprika bűvöletében

Gyógyító hagyományokkal és paprikás gasztronómiai különlegességekkel ismerkedhettek az érdeklődők a szegedi Szent Ferenc-napi Paprikafesztiválon.

Az alsóvárosi ferences kolostornál és az alsóvárosi tájházban zajló ünnep középpontjában idén is a ferences szerzetesek által Szegeden meghonosított fűszerpaprika és a kolostori gyógyító hagyományok álltak. Kóstolóval egybekötött főzőversenyt hirdettek, amelynek bevétele a Szent Ferenc Szegénykonyhát támogatta.

A Mátyás téren paprika- és fűszerpiac várta a látogatókat, a tájházban a növény termesztésének hagyományait elevenítették fel, a gyermekeknek paprikabáb, paprikacégér és -tallér, fűszertartó, mézesbáb és paprikás csecsebecse készítésére is lehetőségük nyílt.

Kapcsolódó Cikkek

 • Vili bá’ példát mutat!

  Vili bá’ példát mutat!

  Köstner Vilmos mesteredző láthatóan azt is betartja, ami csak javasolt: maszkba tartott edzést, kezében fertőtlenítős flakonnal.

 • Milliókat hozott a Tankcsapda-whiskey

  Milliókat hozott a Tankcsapda-whiskey

  Percek alatt fogyott el a Tankcsapda whiskey-je és itt most nem arra kell gondolni, hogy a fiúk gyorsan a pohár fenekére néztek. A rockbanda tagjai, összefogva a Jim Beam gyártójával Tankcsapda-díszdobozás változatot dobtak piacra, jótékony céllal.

 • Wojtyla100

  Wojtyla100

  Életnagyságú szobrot kapott a Szent István Bazilikában II. János Pál pápa (polgári nevén Karol Wojtyla) születésének századik évfordulója alkalmából.