EUR: 349,52 Ft
CHF: 327,54 Ft
2020. május 28., csütörtök
Emil, Csanád

Egyéb Miskolc

A Róka Lánya koncertezik az Avasi Kávézóban

Néhány hete számoltunk be arról, hogy az Avasi Kávézóban vendégszerepelt a Popjuliska zenekar. Most a házigazda Róka Lánya formáció vezetőjét faggattuk a programokról és a csapatáról. Fehér Sándor először a zenei múltjáról beszélt.

– Szenzációs miskolci zenészekkel dolgozhattam együtt a pályafutásom során, csak pár név: Kerékgyártó Füles István – aki Török Ádám zenekarában kötött ki –, Fukk Attila, Nagy Feri, Tímár Krisztián, Bányai Kriszta, Kelemen Zsolt, ő később a Benkó Dixielandben bőgőzött, Czomba Imi, aki pedig Zoránhoz ment játszani. Én dalszerzőként és ritmusgitárosként tevékenykedtem a zenekarokban, például: AD Csoport, Scarabeus, Stáb, Ragadozók. Idővel befejeztem ezt a rock n’ rollos tevékenységet, de a zenélés megmaradt az életemben, valamint a bábszínház is betársult tevékenységeim közé – mondta el Fehér Sándor.


Fehér Sándor és Pletenyik Dóra

 

Avasi Közösségi Kávézó

Október 27. – Róka Lánya
November 10. – Popjuliska
November 23. – Mintha
December 8. – Szent Naum Kamarakórus + JAMR67.

A Csodamalom Bábszínház csapatával indult az alapításkor, majd bábszínészvégzettséget is szerzett, ezt követően pedig 1992-ben elindította az utazó Kalamajka Bábszínházat, mellyel a mai napig járja az országot.

– Versmegzenésítésekkel 1997-től foglalkozom, egy galériás felkérésre készült először egy centenáriumi Ady-műsor – elég sajátos felfogásban. Ezt követően a Másképp csoporttal készítettünk további versmegzenésítéseket a 2000-es évek elején. Ennek a formációnak a megszűnése után keresett meg Szabó Zoli a Kóborlovagokból, hogy csináljuk meg Magyar György legendáját. Megírtam a komplett anyagot, az elképzelések szerint a Kóborlovagok harcoltak-bemutatóztak volna az előadás közben, de sajnos bemutatóra nem került még sor. A dalokat nem akartam veszni hagyni, így néhányat ebből a műsorból kiemeltem és elindítottam egy akusztikus duót Róka Lánya néven, melyben Pletenyik Dórával lépünk föl – számolt be Sándor a formáció megalakulásáról.


Közösségi kávézó az Avason

 

A ma már törzshelyüknek számító Avasi Közösségi Kávézóban működő műhelyről a zenész így nyilatkozott: – Régóta szerettem volna egy olyan helyet, ami szakmai jelleggel működik és a zenészek, művészek meg tudják nézni egymás produktumait egy hangulatos, intim közegben – akár képzőművészeti kiállításról, akár koncertről legyen szó. Ez a klub erről szól, ide inkább unplugged jellegű koncertek férnek be, de most decemberben egy kamarakórus is fellép. Három éve működik a hely, én tavaly ősztől ténykedem ott, egyre több érdeklődő van, és művészek is egyre többen jelentkeznek, hogy ők is jönnének fellépni.

Kapcsolódó Cikkek

 • Vili bá’ példát mutat!

  Vili bá’ példát mutat!

  Köstner Vilmos mesteredző láthatóan azt is betartja, ami csak javasolt: maszkba tartott edzést, kezében fertőtlenítős flakonnal.

 • Milliókat hozott a Tankcsapda-whiskey

  Milliókat hozott a Tankcsapda-whiskey

  Percek alatt fogyott el a Tankcsapda whiskey-je és itt most nem arra kell gondolni, hogy a fiúk gyorsan a pohár fenekére néztek. A rockbanda tagjai, összefogva a Jim Beam gyártójával Tankcsapda-díszdobozás változatot dobtak piacra, jótékony céllal.

 • Wojtyla100

  Wojtyla100

  Életnagyságú szobrot kapott a Szent István Bazilikában II. János Pál pápa (polgári nevén Karol Wojtyla) születésének századik évfordulója alkalmából.