EUR: 350,58 Ft
CHF: 330,78 Ft
2020. május 26., kedd
Evelin, Fülöp

Egyéb Debrecen

A rózsaszín szalag ereje

Sportolók, támogatók, érdeklődő civilek, politikusok vonultak együtt a belvárosban és a mellrákszűrés fontosságára hívták fel a figyelmet, immár hetedik alkalommal rendezték meg a Tégy ma a holnapodért! elnevezésű rendezvényt.  

Magyarországon naponta hat nő hal meg a betegségben annak ellenére, hogy az korai felismeréssel gyógyítható. A résztvevők rózsaszín lufikat engedtek az égbe a programok a Csapó utcai bevásárlóközpontban folytatódtak. Halász János országgyűlési képviselő beszédében úgy fogalmazott, a mellrákról beszélni kell a családokon belül is, hogy a megelőzés természetessé váljon. A szervező Holnapom Egyesület célja, hogy felhívják a figyelmet a mellrákszűrés fontosságára.


– Évente közel nyolcezer nő kapja meg ezt a diagnózist. Minden évben újabb és újabb nyolcezer nő. Ami viszont nagyon sajnálatos, hogy több mint 2300-an életüket is vesztik ebben a betegségben. Megelőzni nem biztos, hogy meg tudjuk a betegséget, de a saját kockázatunkat tudjuk csökkenteni – hangsúlyozta Bánfi Ildikó, a Holnapom Egyesület elnöke. Az eseményen szűrővizsgálatokat is végeztek. Debrecenben a nők többsége évente elmegy a mammográfia vizsgálatra.– Látszik az éves terven, hogy október után megugrik a szűrésre elmenők száma, ez nagyon örömteli, és ezért is csináljuk ezt a rendezvényt. A Holnapom Egyesület már hetedik éve végzi ezt a figyelemfelhívó tevékenységet, amihez az önkormányzat három éve csatlakozott. Azt gondolom, fontos célkitűzése a városnak, hogy olyan problémákra hívja fel a figyelmet, amiket lehet orvosolni – összegzett Széles Diána alpolgármester.

A rendezvényen a Fórum Bevásárlóközpont üzemeltetője 200 ezer forintot ajánlott fel a Holnapom Egyesület támogatására, a Loki futballcsapata pedig 800 ezer forintot. S ami nagyszerű a Loki játékosai két órával a rendezvény előtt még edzőmérkőzésen győzték le a szomszédvár Balmazújvárost, majd Tőzsér Dániel vezetésével már tevőlegesen is csatlakoztak a rendezényhez.


Kapcsolódó Cikkek

  • Elektromos autógyár Ózdon?

    Egy potenciális ózdi befektetőjelölttel tárgyalt a napokban Riz Gábor, a térség országgyűlési képviselője valamint a Miskolci Egyetem Műszaki Anyagtudományi Karának dékánja az elektromos autógyártás jelenéről és jövőjéről.

  • Meg kell menteni az egri vízilabdát!

    Meg kell menteni az egri vízilabdát!

    Égető szükség lenne arra a 68 millió forintra, amit a közgyűlés megszavazott, de a hivatal lapzártánkkor még nem utalt át az Egri Vízilabda Kft-nek.