2020. május 29., péntek
Magdolna

Egyéb Veszprém

A siker titka

Sikeres céggé válni bizonyos szinten szerencse kérdése, de a teherbírás, a jövőbe vetett hit, a nyitottság és a megbízhatóság annál inkább döntő lehet. Tíz, a megyében kiemelkedően eredményes vállalkozás képviselője osztotta meg saját történetét és jövőképét csütörtökön az iparkamara kerekasztal-beszélgetésén.

Az esemény apropóját a Veszprém Megyei Kereskedelmi és Iparkamara által második alkalommal megjelentetett Vállalkozói sikertörténetek Veszprém megyében című kiadvány adta, mely ismét tíz, legalább egy évtizede tevékenykedő, száz százalékban magyar tulajdonú és élenjáró vállalkozást mutat be: a Bakony Elektronika Kft.-t, a Bakony Kerémia Kft.-t, a CoreComme SI Kft.-t, a Csatári Plast Kft.-t, a DGA Gépgyártó és Automatizálási Kft.-t, a Locargo Nemzetközi Szállítmányozó és Logisztikai Kft.-t, a Nyelvtanoda Kft.-t, a Piedl Kft.-t, a Transmoduls Kft.-t és a Zsoldos Kft.-t. A válogatás szereplőivel Szauder Rita készített egy-egy mélyinterjút, a beszélgetésekből kirajzolódó történetek pedig nemcsak a sorstársaknak szolgálnak jó példaként, de azt is bizonyítják, hogy a magyarok mennyi mindenre képesek saját erejükből.


Sikeres vállalkozókat mutat be a megjelent kiadvány (fotó: Szalai Csaba)

Még úgy is, hogy meglehetősen nehezített pályán kell helytállniuk. Míg a fejlett nyugati országokban a fiatalok gyakorlatilag beleszületnek egy-egy vállalkozásba és a szüleiktől megkapják mindazokat az impulzusokat, amelyek egy sikeres cég működtetéséhez szükségesek, Magyarországon ez nem él. Itthon gyakorlatilag ötven év hiányzik a vállalkozástörténetből: 1948-ra az akkori hatalom kiirtotta a vállalkozásokat, és 1991-ig szünet állt be – fogalmazott dr. Markovszky György, az iparkamara elnöke.

Markovszky György szerint még nem fejlődött ki igazán a vállalkozói kultúra (fotó: Szalai Csaba)

Kapcsolódó Cikkek

 • Vili bá’ példát mutat!

  Vili bá’ példát mutat!

  Köstner Vilmos mesteredző láthatóan azt is betartja, ami csak javasolt: maszkba tartott edzést, kezében fertőtlenítős flakonnal.

 • Milliókat hozott a Tankcsapda-whiskey

  Milliókat hozott a Tankcsapda-whiskey

  Percek alatt fogyott el a Tankcsapda whiskey-je és itt most nem arra kell gondolni, hogy a fiúk gyorsan a pohár fenekére néztek. A rockbanda tagjai, összefogva a Jim Beam gyártójával Tankcsapda-díszdobozás változatot dobtak piacra, jótékony céllal.

 • Wojtyla100

  Wojtyla100

  Életnagyságú szobrot kapott a Szent István Bazilikában II. János Pál pápa (polgári nevén Karol Wojtyla) születésének századik évfordulója alkalmából.