EUR: 343,47 Ft
CHF: 316,31 Ft
2020. június 06., szombat
Norbert, Cintia

Egyéb Érd

A szórakozás közös

Családi napot tartottak Érden több szervezet és intézmény támogatásával a Szepes Gyula Művelődési Központban. A Nap/Fény elnevezésű nap szervezője a Dr. Dizseri Tamás Habilitációs Központ Emberi Hang Alapítványa volt.

A rendezvény célja nem más volt, mint jó hangulatú időtöltés, amelyen akadályozottsággal élő és egészséges gyerekek, fiatalok és családok együtt szórakozhattak és mutathatták meg, mit tudnak.


A hagyományteremtő rendezvény fővédnöke Aradszki András államtitkár, a térség parlamenti képviselője volt. Mint az ünnepélyes megnyitón elmondta: ember és ember között nincs különbség. Mindenkinek kell, hogy legyen helye a világon, nem szabad különbséget tenni aszerint, hogy ki tud eleget dolgozni és fogyasztani.

Aradszki András országgyűlési képviselő nyitotta meg a rendezvényt

Köszöntőt mondott Vassné Baki Ilona lelkész is, aki azt hangsúlyozta, hogy az erőseknek mindenkor kötelességük segíteni az erőtleneket. Példaként említette azt az összefogást, amely nemcsak itt, a Nap/Fény rendezvényen, hanem folyamatosan, nap mint nap több szervezet részéről megnyilvánul.


Vassné Baki Ilona lelkész hangsúlyozta: az erőseknek mindenkor kötelessége segíteni az erőtleneket

A megnyitót követően több helyszínen egymást követték a látványos, szórakoztató események, amelyek során bebizonyosodott, hogy sérült és ép fiatalok milyen jól tudnak együtt szórakozni.

Színpadon a tordasi Szivárvány Együttes

A színpadra lépett többek közt a tordasi Szivárvány Együttes, és bemutatkozott – immár nem először – a habilitációs központ Csengettyű Együttese is.

Ezúttal is sikert aratott habilitációs központ Csengettyűs Együttese

Az aulában az akadályozottsággal élő fiatalok kézműves alkotásait mutatták be, és lehetőség nyílt közös kézműveskedésre is.

Az aulában lehetőség nyílt közös kézműveskedésre

 

A Életfa Csoport segítségével lehetett óriás lufit fújni

Hogyan segíti gazdáját a vakvezető kutya – ezt is bemutatták

Az érdeklődők azt is megtudhatták, hogyan segít a gazdájának egy vakvezető kutya, és a bátrabbak motorkerékpárra is ülhettek.

A bátrabbak az érdi motorosokkal elmehettek egy körre

Az érdeklődők megismerkedhettek a polgárőrség tevékenységével is Fotók: Boros Sándor

A családi nap végén Récsei Krisztina, a szociális Gondozó Központ intézményvezetője köszönetet mondott a habilitációs központnak, az Emberi Hang Alapítványnak és az intézmény munkatársainak a rendezvény létrehozásáért.

Kapcsolódó Cikkek

 • Trianonra emlékeznek

  Trianonra emlékeznek

  Az Operaház kórusa is megemlékezik a Trianoni döntés 100. évfordulójáról. A társulat egy klipet forgatott, amelyet a zebegényi Trianon-emlékműnél vettek fel.

 • Megváltozik a PAPI

  Megváltozik a PAPI

  Pécs önkormányzata közleményben jelentette be, hogy mivel a járvány kapcsán elrendelt korlátozások nagy részét enyhítették, vagy meg is szüntették, a Program A Pécsi Idősekért (PAPI)június 2-tól csak azokat a szolgáltatásokat nyújtja, amelyeket eredetileg terveztek.

 • Felszerelték a felekezeteket

  Felszerelték a felekezeteket

  T. Mészáros András volt polgármester is segített az egyházi felekezeteknek biztosított kézfertőtlenítő szerek szétosztásában.