EUR: 344,68 Ft
CHF: 322,46 Ft
2020. június 01., hétfő
Tünde

Egyéb XVI.kerület

A tisztább levegőjű Kertvárosért!

Az autó karbantartási és áram költsége minimális (Fotó: XVI. Kerületi Újság)

Egy új hétszemélyes Nissan eNV-200-as elektromos autót vásárolt az önkormányzat tízmillió forintért, másfél millió forint állami támogatással a Kerületgazda Szolgáltató Szervezet részére.

A járművet kerületen belüli közlekedésre használják, parkfenntartási munkálatokhoz. Az autó karbantartási és áramköltsége minimális, hiszen például olaj- és szűrőcserét nem igényel, valamint éjszaka töltik fel árammal. Az autó 150 kilométert tesz meg egy feltöltéssel, aminek költsége 1500 forint. Az elektromos autó előnye még, hogy nem bocsát ki káros anyagokat, így ezzel is hozzájárul a Kertváros tiszta levegőjének megőrzéséhez.

Kapcsolódó Cikkek

 • Vili bá’ példát mutat!

  Vili bá’ példát mutat!

  Köstner Vilmos mesteredző láthatóan azt is betartja, ami csak javasolt: maszkba tartott edzést, kezében fertőtlenítős flakonnal.

 • Milliókat hozott a Tankcsapda-whiskey

  Milliókat hozott a Tankcsapda-whiskey

  Percek alatt fogyott el a Tankcsapda whiskey-je és itt most nem arra kell gondolni, hogy a fiúk gyorsan a pohár fenekére néztek. A rockbanda tagjai, összefogva a Jim Beam gyártójával Tankcsapda-díszdobozás változatot dobtak piacra, jótékony céllal.

 • Wojtyla100

  Wojtyla100

  Életnagyságú szobrot kapott a Szent István Bazilikában II. János Pál pápa (polgári nevén Karol Wojtyla) születésének századik évfordulója alkalmából.