EUR: 343,47 Ft
CHF: 316,31 Ft
2020. június 06., szombat
Norbert, Cintia

Egyéb Békéscsaba

A vértanúkra emlékeztünk

Békéscsabán is tisztelegtek az aradi vértanúk előtt, a megemlékező beszédet Szabó László, az Andrássy Gyula Gimnázium történelemtanára tartotta.

Az 1848–1849-es forradalom mártírjai katonák voltak, hűek voltak katonai esküjükhöz. Sokuknak lehetőségük lett volna elmenekülni, de nem tették. A közös ügyért, a közös célért mindnyájan kiálltak. Nem számított, hogy német, lengyel, horvát vagy szerb nemzetiséghez tartoztak. A forradalom és szabadságharc üzenete ma is egyértelmű és aktuális: széthúzás helyett összetartásra, fegyveres háború helyett szellemi háborúra és megegyezésre van szükség.

Az aradi vértanúkra emlékeztek Békéscsabán. Az Andrássy Gyula Gimnázium tanulói adtak műsort.

Kapcsolódó Cikkek

 • Trianonra emlékeznek

  Trianonra emlékeznek

  Az Operaház kórusa is megemlékezik a Trianoni döntés 100. évfordulójáról. A társulat egy klipet forgatott, amelyet a zebegényi Trianon-emlékműnél vettek fel.

 • Megváltozik a PAPI

  Megváltozik a PAPI

  Pécs önkormányzata közleményben jelentette be, hogy mivel a járvány kapcsán elrendelt korlátozások nagy részét enyhítették, vagy meg is szüntették, a Program A Pécsi Idősekért (PAPI)június 2-tól csak azokat a szolgáltatásokat nyújtja, amelyeket eredetileg terveztek.

 • Felszerelték a felekezeteket

  Felszerelték a felekezeteket

  T. Mészáros András volt polgármester is segített az egyházi felekezeteknek biztosított kézfertőtlenítő szerek szétosztásában.