2020. május 28., csütörtök
Emil, Csanád

Egyéb Szekszárd

A zene világnapja a megyeszékhelyen

Az UNESCO (Egyesült Nemzetek Nevelésügyi, Tudományos és Kulturális Szervezete) jóvoltából 1975 óta október elsejét a zene világnapjaként jegyezzük a naptárban. Szekszárdon is színes zenei programokkal várták a könnyű- és a komolyzene rajongóit.

Október elsején zenétől volt hangos a megyeszékhely központja. A nap folyamán többek között az Ifjúsági Fúvószenekar, a Tücsök Zenés Színpad gyermekcsoportja és a Szekszárd Junior Stars Big Band szórakoztatta a zene kedvelőit.


A Szekszárd Junior Stars Big Band előadása Fotó: Nagy Nándor

Tavaly óta, a szekszárdi zeneiskolával karöltve szervezzük ezt a programsorozatot. Eddig a Szekszárdi Kamarazenekar szólistái, illetve Szekszárdról elszármazott zenészek léptek fel. Október elsején pedig a Szekszárdi Kamarazenekarral léptünk fel, változatos előadással, amelynek a lényege az volt, hogy felhívjuk a figyelmet a zene jótékony hatására – nyilatkozta Földesi Lajos, a Szekszárdi Kamarazenekar művészeti vezetője.

A Szekszárdi Kamarazenekar előadása. Fotó: Nagy Nándor

Az egész napos rendezvény a Művészetek Házában ért véget, ahol ünnepi hangversenyre került sor. A Szekszárdi Kamarazenekar mellett közreműködött Környei Miklós, Pintér Gabriella, Sárvári Fanni és Töttös-Erős Edina.

Kapcsolódó Cikkek

 • Vili bá’ példát mutat!

  Vili bá’ példát mutat!

  Köstner Vilmos mesteredző láthatóan azt is betartja, ami csak javasolt: maszkba tartott edzést, kezében fertőtlenítős flakonnal.

 • Milliókat hozott a Tankcsapda-whiskey

  Milliókat hozott a Tankcsapda-whiskey

  Percek alatt fogyott el a Tankcsapda whiskey-je és itt most nem arra kell gondolni, hogy a fiúk gyorsan a pohár fenekére néztek. A rockbanda tagjai, összefogva a Jim Beam gyártójával Tankcsapda-díszdobozás változatot dobtak piacra, jótékony céllal.

 • Wojtyla100

  Wojtyla100

  Életnagyságú szobrot kapott a Szent István Bazilikában II. János Pál pápa (polgári nevén Karol Wojtyla) születésének századik évfordulója alkalmából.