2020. június 01., hétfő
Tünde

Egyéb Nagykanizsa

Akik előcsalogatják a titkokat

Pedagógusgenerációk találkoztak a hagyományos, tanévkezdéshez kapcsolódó rendezvényen, amelyen a város és a tankerület vezetői a pályakezdő, a nyugdíjba vonuló és a díszdiplomás tanárokat, tanítókat és óvodapedagógusokat köszöntötték. Az ünnepségen kilenc frissen végzett szakember tett esküt.

Gaál Nóra, Nagy Szabina, Vild Gábor, Baa Mária, Babati Dóra, Pati Szabina,  Banka Eszter, Varga Krisztina és Gábor Gabriella arra tett fogadalmat, hogy tudása legjavát nyújtva neveli, fejleszti a jövő generációját. Őket is megszólítva fogalmazott úgy Dénes Sándor, aki a katedra mögül érkezve ült a polgármesteri székbe, hogy a tanári az egyik legérzékenyebb és legmeghatározóbb hivatás, hiszen a törvényszerűen változó világ minden momentuma hatással van rá, a gyermekek és a szülők révén minden újdonság megjelenik az iskola falai között, ugyanakkor a tudomány fejlődése is folyamatos fejlődésre és tanulásra készteti a pedagógusokat.


A kollégákat Dénes Sándor polgármester és Magyar Ferenc tankerületi igazgató köszöntötte (Fotó: Gergely Szilárd)

– A nagyvilág újabb és újabb kihívásaira, az új szakmák megjelenésére fel kell készítenünk a fiatalokat, hogy ők is helyt tudjanak állni, hogy megtalálják a helyüket és hivatásukat a jövő változó keretei között. Vagyis nekünk is folyamatosan változnunk, alkalmazkodnunk kell – szögezte le Dénes Sándor.

Magyar Ferenc tankerületi igazgató kijelentette, a pedagógus feladata az, hogy előcsalogassa a fiatalokból a titkokat, a rejtett értékeket. Mert, mint fogalmazott, a pedagógus nem elsősorban tanít, hanem inkább nevel és formál, s ekkor tölti be hivatását.


– A pályakezdőket abban a reményben köszöntöm, hogy eredményes és sikerekben gazdag pályájukon mindvégig hittel és erővel dolgoznak majd, és segítik tudással és emberséggel pallérozni azokat, akik a jövő Magyarországát építeni fogják – tette hozzá Magyar Ferenc, aki megköszönte a nyugdíjba vonuló és díszdiplomás kollégáknak, hogy generációkat készítettek fel az életre, s óvó szeretettel indították útjukra a fiatalokat az elmúlt évtizedekben.

Kapcsolódó Cikkek

 • Vili bá’ példát mutat!

  Vili bá’ példát mutat!

  Köstner Vilmos mesteredző láthatóan azt is betartja, ami csak javasolt: maszkba tartott edzést, kezében fertőtlenítős flakonnal.

 • Milliókat hozott a Tankcsapda-whiskey

  Milliókat hozott a Tankcsapda-whiskey

  Percek alatt fogyott el a Tankcsapda whiskey-je és itt most nem arra kell gondolni, hogy a fiúk gyorsan a pohár fenekére néztek. A rockbanda tagjai, összefogva a Jim Beam gyártójával Tankcsapda-díszdobozás változatot dobtak piacra, jótékony céllal.

 • Wojtyla100

  Wojtyla100

  Életnagyságú szobrot kapott a Szent István Bazilikában II. János Pál pápa (polgári nevén Karol Wojtyla) születésének századik évfordulója alkalmából.

 • Érden is mehetünk misére

  Érden is mehetünk misére

  Dr. Aradszki András országgyűlési képviselő a választókerületben található egyházak számára kézfertőtlenítőket biztosított, hiszen a védekezésre itt is szükség van.