2020. június 07., vasárnap
Róbert

Egyéb Szekszárd

Akik lélekben fiatalok

Október elsején Ács Rezső polgármester és Horváth István országgyűlési képviselő köszöntötte a város 60 év feletti lakóit. A Babits Mihály Kulturális Központban szervezett eseményre közel 1500 szépkorú fogadta el a meghívást.

Az ENSZ először 1991-ben szervezte meg az Idősek Világnapját, azóta minden év október elsején megünnepeljük a föld mintegy hatszázmillió idős lakosát. Ez alkalomból szervezte meg Szekszárd önkormányzata idén is azt a nagyszabású rendezvényt, ahol a megyeszékhely szép korú lakóit köszöntötték.


1500 szép korút köszönthetett az önkormányzat Fotó: Nagy Nándor

 

– Évek óta Szekszárd város önkormányzata vendégül látja a városban élő időseket. Ezt egy műsor keretében tesszük meg, illetve azt követi egy kis állófogadás. Ez így történt az idei esztendőben is. 1500-an fogadták el a meghívásunkat az idősek közül, és a műsor szerkezete már a jól bevált módon úgy alakult, hogy először egy országosan ismert szereplő lép fel, a műsor második részében pedig egy helyi kötődésű együttes. Csepregi Éva volt az egyik fellépő, a Csurgó Zenekar a másik. Óriási sikere volt mind a két előadásnak – nyilatkozta Ács Rezső polgármester.

Hozzátette, hogy nagyon büszkék az idősklubokra, amelyek a városban működnek, hiszen azt a lehetőséget, hogy évről évre ilyen jó műsorral tudják megköszönni az idősek munkáját és elismerni a tevékenységüket, a nyugdíjasklubok teszik lehetővé, ugyanis ők állítják össze a programot és ők szervezik a fogadást.


– Azt gondolom, hogy nagyon aktív időskori élet zajlik a városban, és ez az egy nap kiemelt minden évben. Ilyenkor megköszönjük nekik az eddigi munkát, illetve megköszönjük azt is, hogy még nyugdíjasként is mennyit tesznek a városért. Bízunk abban, hogy ez a hagyomány még hosszú évekig jelen lesz városunkban, és évről évre ilyen sok nyugdíjast tudunk majd vendégül látni. Ők csak a korukat tekintve időskorúak, lélekben fiatalok és nagyon aktívan veszik ki részüket a mindennapokból és az ünnepnapokból is – zárta mondandóját a polgármester.

A Csurgó Zenekar szórakoztatta a közönséget. Fotó: Nagy Nándor

Kapcsolódó Cikkek

 • Trianonra emlékeznek

  Trianonra emlékeznek

  Az Operaház kórusa is megemlékezik a Trianoni döntés 100. évfordulójáról. A társulat egy klipet forgatott, amelyet a zebegényi Trianon-emlékműnél vettek fel.

 • Megváltozik a PAPI

  Megváltozik a PAPI

  Pécs önkormányzata közleményben jelentette be, hogy mivel a járvány kapcsán elrendelt korlátozások nagy részét enyhítették, vagy meg is szüntették, a Program A Pécsi Idősekért (PAPI)június 2-tól csak azokat a szolgáltatásokat nyújtja, amelyeket eredetileg terveztek.

 • Felszerelték a felekezeteket

  Felszerelték a felekezeteket

  T. Mészáros András volt polgármester is segített az egyházi felekezeteknek biztosított kézfertőtlenítő szerek szétosztásában.