2020. május 29., péntek
Magdolna

Egyéb XV.kerület

Állati jó volt ez a nap

Az Állatok Világnapja alkalmából a Kozák téri Közösségi Házban ragadozó madarakkal, kis rágcsálókkal, kutyákkal, hüllőkkel és azok gazdáival, tenyésztőikkel is találkozhattak az érdeklődők.

Az Állatok Világnapját 1931-óta tartják meg. Olaszországban hívták életre, a kezdeményezés célja a vadon élő állatok pusztulásának megfékezése volt. Később a kör tágult, minden állat védelmét felvállalta, a világnapok szaporodásával párhuzamosan viszont egyre inkább a velünk élő állatok kerültek a középpontba. Eredeti időpontja október 4-e, Assisi Szent Ferenc halálának évfordulója, hiszen a rendalapító Szent Ferenc az állatok védőszentje,
aki a legenda szerint nemcsak értette az állatok nyelvét, hanem beszélgetett is velük. Az Állatok Világnapja Magyarországon a rendszerváltás után vált népszerűvé.


A nyuszik nagy sikert arattak (Fotó: Máté Krisztián)

A Kozák téri Művelődési Ház udvarán volt solymászbemutató, valamint az „Állat és Ember” Állatvédő Egyesület által szervezett játék, míg a benti termekben sünóra és tengerimalac-simogató mellett a Portéka Színpad bábelőadásán, kézműves-foglalkozáson szórakozhattak a látogatók. Nem mellesleg az Állati jó vasárnapon a gyerekek megismerkedhettek többek között az afrikai törpesünnel, a héjával, tengerimalacokkal és a felelős állattartással is.

Kapcsolódó Cikkek

 • Vili bá’ példát mutat!

  Vili bá’ példát mutat!

  Köstner Vilmos mesteredző láthatóan azt is betartja, ami csak javasolt: maszkba tartott edzést, kezében fertőtlenítős flakonnal.

 • Milliókat hozott a Tankcsapda-whiskey

  Milliókat hozott a Tankcsapda-whiskey

  Percek alatt fogyott el a Tankcsapda whiskey-je és itt most nem arra kell gondolni, hogy a fiúk gyorsan a pohár fenekére néztek. A rockbanda tagjai, összefogva a Jim Beam gyártójával Tankcsapda-díszdobozás változatot dobtak piacra, jótékony céllal.

 • Wojtyla100

  Wojtyla100

  Életnagyságú szobrot kapott a Szent István Bazilikában II. János Pál pápa (polgári nevén Karol Wojtyla) születésének századik évfordulója alkalmából.