EUR: 348,24 Ft
CHF: 325,44 Ft
2020. május 29., péntek
Magdolna

Egyéb Eger

Álom és valóság a színpadon

A szorongás, féltés, halálfélelem felfoghatatlan, ellenőrizhetetlen, emberileg feldolgozhatatlan abszurditások forrása. A legszélsőségesebb paradox élethelyzetek válhatnak természetessé és a leginkább magától értetődő magatartásformák különlegessé.

Elmosódnak határok álom és valóság, realitás és lázálom között. Ilyen lebegésben látjuk Tótékat, az őrnagyot, a békés, szelíd kis mátra-bükki falucska bolondját és jellegzetes figuráit. Baranyi Péter (balra) Tót és Reiter Zoltán az őrnagy szerepében látható Örkény István Tóték című tragikomédiájában, melyet Blaskó Balázs rendezésében mutattak be az egri Gárdonyi Géza Színházban.

/Fotó: MTI – Komka Péter

Kapcsolódó Cikkek

 • Vili bá’ példát mutat!

  Vili bá’ példát mutat!

  Köstner Vilmos mesteredző láthatóan azt is betartja, ami csak javasolt: maszkba tartott edzést, kezében fertőtlenítős flakonnal.

 • Milliókat hozott a Tankcsapda-whiskey

  Milliókat hozott a Tankcsapda-whiskey

  Percek alatt fogyott el a Tankcsapda whiskey-je és itt most nem arra kell gondolni, hogy a fiúk gyorsan a pohár fenekére néztek. A rockbanda tagjai, összefogva a Jim Beam gyártójával Tankcsapda-díszdobozás változatot dobtak piacra, jótékony céllal.

 • Wojtyla100

  Wojtyla100

  Életnagyságú szobrot kapott a Szent István Bazilikában II. János Pál pápa (polgári nevén Karol Wojtyla) születésének századik évfordulója alkalmából.