EUR: 348,24 Ft
CHF: 325,44 Ft
2020. május 29., péntek
Magdolna

Belföld

Amputálni kellett Csillag mellső lábát

Még a kórházban lábadozik, de már sokkal jobban van az az édes kutyus, melynek amputálni kellett az egyik mellső lábát. A Noé Állatotthon Alapítvány most a műtét és a lábadozás költségéhez kéri az állatbarátok hozzájárulását Csillag gyógyulásához.

Egy sajnálatos baleset kellett amputálni egy rendkívül barátságos kutyus lábát.


Forrás: Facebook

– A most nagyjából három éves Csillag két testvérével két hónapos korukban került hozzánk. Egy árokban találtuk meg őket – mondja a Lokálnak Kovács Klaudia. A Befogad-lak Törökszentmiklósi Állatvédő Alapítvány elnöke elárulta, hogy Csillag nagy mászómester volt, így két hónapja a farkát harapták el, miután felmászott a kenell dróthálójának tetejére. Most pedig egy másik kutya harapta meg nagyon durva módon az állatvédőknél.

– Amikor megtörtént a baj, azonnal segítséget kértünk a Noé Állatotthon Alapítványtól, akik rögtön igent mondtak – meséli lapunknak Kovács Klaudia.


Az alapítvány facebook oldalának tanúsága szerint Csillag a történtek után néhány órán belül már a Délpesti  Állatgyógyászati Központ és Sebészeti Centrumban volt, ahol egy gondos orvos kezdett el foglalkozni vele. A körkörös súlyosan roncsolódott, tépett seb miatt a lábában elszakadtak az idegek, az izmok, lenyúzódott a bőr.
Az egyetlen humánus megoldás a minél gyorsabb amputáció volt. Csillag jól bírta a műtétet, szépen ébredt. Most még nagyon kis sete-suta a lábacskája nélkül, de hamarosan úgy fog szaladni, mintha semmi nem történt volna. Mert ilyen csodálatos élőlények a kutyák. Természetesen még kórházban lábadozik. Az alapítvány várja azok segítségét, akik támogatni tudnák a műtét, a gyógyulás és az ellátás költségeit.

Bankszámlaszám: 11710002-20083777

PayPal utalással: [email protected]

Közlemény rovatba kérjük beírni Csillag!

A Lokál az állatkínzás ellen!

Nem biztos, hogy mindenben egyetértünk, de az állatkínzás elleni harc közös ügyünk! Az emberi kegyetlenség sokszor határtalan, pedig az állatok csak szeretetet adnak, védtelenek! Küldjük börtönbe az állatkínzókat! A Lokál kiáll az állatok jogaiért, kövesse a „Börtönt az állatkínzóknak” Facebook-oldalunkat. Kérünk mindenkit, aki állatokkal kapcsolatos brutalitással találkozik, írja meg nekünk a Facebook-oldalon vagy küldje el a [email protected] címre. Kövessen minket a Facebookon: https://www.facebook.com/bortontazallatkinzoknak/

További cikkek: 

Kapcsolódó Cikkek