EUR: 343,33 Ft
CHF: 315,58 Ft
2020. június 05., péntek
Fatime, Fatima

Extra

Aradszky özvegye: Várom, hogy Laci bejöjjön az ajtón

Képtelen elfogadni Aradszky László halálát özvegye, Éva. Az asszony magányos pillanataiban sokszor hosszú percekig csak nézi az ajtót és várja, hogy szeretett férje, akinek 50 évig volt hűséges társa, belépjen. 

Az énekes másfél hete vasárnap este hunyt el tragikus hirtelenséggel. Este fél nyolcig a számítógépe előtt dolgozott és válaszolt rajongói leveleire, majd lepihent az ágyába. Felesége, Éva háromnegyed tíz körül ment be a szobájába, azonban addigra szeretett férje már halott volt, minden bizonnyal álmában érte a halál. Az özvegynek azóta csendesen telnek a napjai, hiszen öt évtizednyi töretlen boldogság után egyik napról a másikra egyedül maradt az emlékeivel a hatalmas családi házukban.


– Egyik sírásroham jön a másik után, próbálom lefoglalni magam, de még mindig nem tudtam feldolgozni, hogy ilyen hirtelen hagyott itt. Sosem beszéltünk a halálról, nem készültünk rá, a gondolatát is hárítottam. Számomra elképzelhetetlen volt, hogy eljön ez a nap. Mindig olyan élettel teli volt, hiába múlt el 80 éves, ugyanolyan energikus volt, mint 50 évvel ezelőtt, amikor megismerkedtünk. Lassan másfél hét telt el, azóta néha tudok egy-két órát aludni éjszakánkét, de még mindig sokszor felriadok. Az utcára továbbra is képtelen vagyok kimenni, egyszerűen nem vagyok még kész arra, hogy emberek közé menjek. Tudom, hogy szeretettel fogadnának, de még mindig nagyon nehéz róla múlt időben beszélni. Szerencsére éjjel-nappal itt vannak velem a legjobb barátnőim, ők tartják bennem a lelket. Sokszor csak az ajtót lesem, hátha tévedés az egész, Laci valójában egy fellépésen van és bármikor betoppanhat. Pár pillanat múlva viszont felocsúdok és rájövök: soha nem jön már be azon az ajtón – mesélte a könnyeivel küszködve Éva asszony, aki lapunknak azt is elárulta, hogy a legnehezebb pillanatokban pont az elhunyt férje ad neki erőt.

– Esténként, bármennyire furcsán is hangzik, Laci fényképéhez beszélek, és kérem, adjon erőt nekem és a családunknak a következő időszakhoz. Rettenetesen sokat segít, érzem, hogy valahol itt van velem, és tartja bennem a lelket – fűzte hozzá az özvegy.


Hétfőn derült ki, hogy a népszerű énekes szívtágulatból adódó, hirtelen szívmegállás következtében hunyt el.

-Gondoltuk, hogy  a szíve, de nem mertük mondani. Szép nyugodt volt az arca, amikor rátaláltam, valószínűleg egyik pillanatról a másikra történhetett. Semmi előjele nem volt, állandóan jártunk ellenőrzésre, két héttel a halála előtt volt nála a háziorvos, semmi jelét nem látta ennek. A vérnyomsása is rendben volt, minden reggel bevette a gyógyszer és azt mondta: Éva, ennél tökéletesebb nem is lehetne – mesélte Éva

Nem adja a férje dalait

Már több tízezer rajongó fejezte ki az elmúlt napokban a részvétét a családnak, akik a gyászidőszak után szeretnék tovább ápolni Aradszky László munkásságát.

– Szeretnénk majd valamivel kedveskedni a rajongóknak, de még nem döntöttük el, mivel. Egyvalamiben azonban biztos vagyok, emlékkoncertet nem szeretnék. Laci utánozhatatlan, nincs ember, aki azzal a tehetséggel és játékossággal énekelné el az Isten véled, édes Piroskámat, mint ő. Tudom, hogy ebben a szakmában nem szokás erről megkérdezni a családot, de remélem, hogy tiszteletben tartják kérésünket a kollégák.

 

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek