EUR: 350,18 Ft
CHF: 330,88 Ft
2020. május 25., hétfő
Orbán

Egyéb

Arról ábrándoztak, hogy így lesznek világbajnokok!

Még a riporterek is felemelték a hangjukat, amikor Simon Béla és Juhász Adrián belekezdett a hajrába. A Kolláth Vandával kiegészülő duó ugyanis teljesen valószínűtlen és egyben szenzációs hajrával nyert aranyérmet a kormányos kettesek döntőjében a floridai evezős-világbajnokságon.

Nem túlzás azt állítani: az egész világ a magyar csapat teljesítményén ámul, és nem mellesleg kiderült, ezzel a világbajnoki címmel egy álom vált valóra.


Simon Béla, Juhász Adrián és Kolláth Vanda kormányos egy kölcsönhajóval lett világbajnok (MTI/EPA/Erik S. Lesser)

A Juhász, Simon kettős egy-egy olasz, német, brit, ausztrál és spanyol riválissal csapott össze a fináléban, és bizony a táv felénél még semmi nem utalt arra, hogy világbajnokok lesznek. Ekkor ugyanis még csak negyedikek voltak, közben elöl az ausztrálok óriási előnnyel verték a mezőnyt. Aztán robbantott a két fiú: kétszáz méterrel a vége előtt már másodikok voltak, 100 méterrel a vége előtt átvették a vezetést, végül pedig egy félhajónyi előnnyel lettek világbajnokok.

A világ tetején a magyar csapat úgy, Kolláth Vanda kormányos az első nő a sportág történelmében, aki férfi mezőnyben lett vb aranyérmes (MTI/EPA/Erik S. Lesser)

– Az egész szezon során arról ábrándoztunk, hogy így fogunk nyerni. Az egész versenyt nagyon élveztük. Éreztem, hogy van bennünk elég erő az utolsó ötszáz méterre, hogy jól hajrázzunk. Nagyon jó érzés, hogy most már nemcsak Európa-, de világbajnokok is vagyunk – mondta a nemzetközi szövetség honlapjának Simon Béla.
A világbajnoki cím megszerzéséhez kapcsolódó érdekesség, hogy a magyarok a franciáktól kölcsönkapott hajóval végeztek az élen.
– Nagy szerencsénk volt, hogy a francia csapat kiesett a középfutamban, így megkaptuk a hajójukat, amelyet az idén építettek, és amely nagyot dobott a sebességünkön. Nagyon hálásak vagyunk érte – mondta erről Simon Béla.
További érdekesség, hogy a csapat ezzel sportágtörténelmet írt, hiszen a döntős mezőnyben egyedül a magyarok kormányosa volt női versenyző, s Kolláth Vanda az első a sportág történetében, aki nőként férfiak hajójában lett világbajnok.


Kapcsolódó Cikkek

  • Elektromos autógyár Ózdon?

    Egy potenciális ózdi befektetőjelölttel tárgyalt a napokban Riz Gábor, a térség országgyűlési képviselője valamint a Miskolci Egyetem Műszaki Anyagtudományi Karának dékánja az elektromos autógyártás jelenéről és jövőjéről.

  • Meg kell menteni az egri vízilabdát!

    Meg kell menteni az egri vízilabdát!

    Égető szükség lenne arra a 68 millió forintra, amit a közgyűlés megszavazott, de a hivatal lapzártánkkor még nem utalt át az Egri Vízilabda Kft-nek.