EUR: 346,51 Ft
CHF: 324,66 Ft
2020. május 30., szombat
Janka, Zsanett

Belföld

Hatan részesültek Junior Príma díjban a színház- és fimművészet kategóriában

Kilencedik alkalommal adták át a Junior Prima díj színház- és filmművészet kategóriájának elismeréseit október 30-án, a budapesti Kálmán Imre Teátrumban. A díjakat és az azokkal együtt járó pénzjutalmat a Takarékbank elnök-vezérigazgatója, Vida József nyújtotta át a rekordszámú, 75 jelölt közül kiválasztott hat, 30 évesnél fiatalabb tehetségnek.

 A Prima Primissima életre hívói 2007-ben döntöttek úgy, hogy önálló díjjal kívánják jutalmazni azokat a fiatal, harminc év alatti fiatal tehetségeket, akik korosztályukon belül a jók között is a legjobbak. A kiemelkedő teljesítményt nyújtók ekkortól érdemelhetik ki a minden évben odaítélt Junior Prima Díjat, amelynek öt társalapítója van. Mindegyikük egy-egy önálló kategória mecénási feladatait vállalta fel. A Magyar Fejlesztési Bank a tudomány, az MVM Magyar Villamos Művek Zrt. a zene, a Docler Holding Kft.  a népművészet, a KAVOSZ Zrt. a sajtó, a Takarék Csoport pedig a színház- és filmművészet terén kiemelkedő fiatal tehetségeket támogatja.


A Takarékbank felkérésére színházak, szakmai és érdekképviseleti szervezetek 75 jelöltet állítottak. Közülük választotta ki az elismert tagokból álló, ötfős szakmai bizottság – Eszenyi Enikő színész-rendező, a Vígszínház igazgatója, Máté Gábor színész-rendező, a Katona József Színház igazgatója, Orlai Tibor színházi producer, Káel Csaba rendező, a MÜPA vezérigazgatója és Balogh Gabriella, a Prima Primissima Alapítvány kuratóriumának tagja –azt a hat fiatal tehetséget, akik elnyerték a „legjobb a legjobbak közt” címet.

A Junior Prima 2017-es díjazottjai a színház- és filmművészet kategóriában: Czakó Julianna (színművész), Patkós Márton (színművész), Szabó-Székely Ármin (dramaturg), Szemere Zita (magánénekes),Tasnádi Bence (színművész) és Zöldi Z. Gergely (díszlet-, jelmez- és látványtervező). Velük együtt a színház- és filmművészet kategóriában eddig már összesen 79 fiatal magyar tehetség lett Junior Prima.


„Az ásványkincsekben szegény Magyarországon különösen fontos az emberekben rejlő kincs, a tehetség felszínre hozatala. A Takarék Csoport ezért kiemelten fontosnak tartja a hazai tehetséges fiatalok elismerését és megbecsülését” – jelentette ki Vida József, a Takarékbank elnök-vezérigazgatója.

Kapcsolódó Cikkek