2020. május 29., péntek
Magdolna

Egyéb Zalaegerszeg

Átadták az adományt Ágostonnak

A 15 éves Juhász Ágoston megsegítésére szervezett jótékonysági operettgálát a Zalaegerszegi Televízió és Rádió Kft. az Orfeum Vándorszínpad művészeivel – köztük Bálint Csabával, Kalocsai Zsuzsával –, valamint a Keresztury Dezső VMK vezetőségével karöltve.

A lélegeztetőgépen élő, Duchenne-szindrómában szenvedő fiú életkörülményeinek javításához járultak hozzá azok, akik szeptember 17-én jegyet váltottak az Art moziba. Az adománynak, azaz az összegyűlt 211 500 forintnak, valamint az ajándékcsomagnak nagyon örült az édesanya, Bánrévi Mónika, aki egyedül  ápolja fiát.


Minden segítség jól jön a családnak Fotó: Hajmási Baranyai Noémi

Az édesanya az átadáson elmondta, ennyi pénzt egyben még életében nem látott, nagy szükség volt a segítségre, amit lakbérre szeretne fordítani. Ágoston fogaival is voltak gondok, de egy magát megnevezni nem kívánó doktornő még az átadás napján önzetlenül segített rajta.

Ágoston szereti az édességet és a gyümölcsöt, valamint a rágógumit, ez is volt a kosárban Fotó: Hajmási Baranyai Noémi

A mosógépük is elromlott a napokban, a fiatal fiúnak egy fotelágyra is szüksége lenne, amibe anyukája emelőgéppel fel tudja ültetni. Ágostonnak állapotából adódóan egyetlen szórakozása, hogy nagyon szeret számítógépes játékokkal játszani, de az ujjai még nem mozognak. Ezúton hívjuk fel olvasóink figyelmét, ha valaki tud és szeretne segíteni, írjon szerkesztőségünknek és továbbítjuk az édesanyának.

Gyümölcs, édesség is került a csomagba Fotó: Hajmási Baranyai Noémi

Kapcsolódó Cikkek

 • Vili bá’ példát mutat!

  Vili bá’ példát mutat!

  Köstner Vilmos mesteredző láthatóan azt is betartja, ami csak javasolt: maszkba tartott edzést, kezében fertőtlenítős flakonnal.

 • Milliókat hozott a Tankcsapda-whiskey

  Milliókat hozott a Tankcsapda-whiskey

  Percek alatt fogyott el a Tankcsapda whiskey-je és itt most nem arra kell gondolni, hogy a fiúk gyorsan a pohár fenekére néztek. A rockbanda tagjai, összefogva a Jim Beam gyártójával Tankcsapda-díszdobozás változatot dobtak piacra, jótékony céllal.

 • Wojtyla100

  Wojtyla100

  Életnagyságú szobrot kapott a Szent István Bazilikában II. János Pál pápa (polgári nevén Karol Wojtyla) születésének századik évfordulója alkalmából.

 • Érden is mehetünk misére

  Érden is mehetünk misére

  Dr. Aradszki András országgyűlési képviselő a választókerületben található egyházak számára kézfertőtlenítőket biztosított, hiszen a védekezésre itt is szükség van.