EUR: 350,05 Ft
CHF: 330,55 Ft
2020. május 24., vasárnap
Eszter, Eliza

Egyéb Eger

Átadták az első körforgalmat

Eger történetének legnagyobb infrastrukturális fejlesztése zajlik, valamint elmondhatjuk, hogy a várost az autópályával összekötő út építése immár visszavonhatatlanul elindult – jelentette ki Nyitrai Zsolt a 25. számú úthoz kapcsolódó körforgalom átadásán.

Eger és térsége országgyűlési képviselője, miniszterelnöki megbízott elmondta, a körforgalom elkészültével viszonylag rövid időn belül sikerült visszaadni a közlekedőknek a területet, amely ezentúl biztonságosabban használható. Hozzátette: ez az első fontos állomása annak a történelmi infrastrukturális fejlesztésnek, amelynek célja, hogy több évtizedes várakozás után végre összekösse a megyeszékhelyet az autópályával.


Elkészült az első igazi egri körforgalom

Nyitrai Zsolt szólt arról is, hogy a sikeres pályázat után az egymilliárdos beruházás első ütemében 22 elem (járdák, utak, kerékpárutak felújítása, buszmegállók létesítése), míg a jövő évtől újabb 10 elem valósul meg. Ennek következtében Lajosvárostól Felnémetig a járdák, utak korszerűsítésén túl a déli iparterület csapadékelvezetésének problémája is megoldódik. Az elvégzett munkálatok eddig is koncentráltan és gyors ütemben valósultak meg. – Köszönet illeti az egri polgárokat a türelemért, az átmeneti kényelmetlenség nem lesz hiábavaló – fejtette ki.

Egert az M3-assal összekötő út megépítésével régi álmunk válik valóra, hiszen az M25-ös összekötő közelebb hozza városunkat hazánk fővárosához: az Eger és Budapest közötti szakasz rövidebbé, gyorsabbá, biztonságosabbá válik majd a jövőben.


Boldogan vágta át az avató szalagot Habis László polgármester, Martonné Adler Ildikó alpolgármester és Nyitrai Zsolt a térség országgyűlési képviselője

– Örömmel számolhatok be arról, hogy minden az ütemterv szerint halad, folyik az építkezés, a közművek, a vezetékek áthelyezése a városon belül és kívül is. Így az Egert az autópályával összekötő út megvalósulását immár semmilyen körülmény nem akadályozhatja meg – jelentette ki Nyitrai Zsolt.

Habis László, Eger polgármestere arról számolt be, hogy a négy új körforgalom közepére művészeti alkotásokat terveznek. Ennek kapcsán ötletpályázatot írnak ki, így kívánják a város szőlőhöz és borhoz fűződő kapcsolatát, illetve fürdőváros jellegét hangsúlyozni a térplasztikák segítségével.

Kapcsolódó Cikkek

 • Elektromos autógyár Ózdon?

  Egy potenciális ózdi befektetőjelölttel tárgyalt a napokban Riz Gábor, a térség országgyűlési képviselője valamint a Miskolci Egyetem Műszaki Anyagtudományi Karának dékánja az elektromos autógyártás jelenéről és jövőjéről.

 • Meg kell menteni az egri vízilabdát!

  Meg kell menteni az egri vízilabdát!

  Égető szükség lenne arra a 68 millió forintra, amit a közgyűlés megszavazott, de a hivatal lapzártánkkor még nem utalt át az Egri Vízilabda Kft-nek.

 • Balett a parkban

  Balett a parkban

  A Miskolci Balett táncosai is, akik Miskolc város napja és a közösségek hetének alkalmából szabadtéri táncimproviázciót mutattak be a Bársony János utcában.