EUR: 350,03 Ft
CHF: 330,67 Ft
2020. május 25., hétfő
Orbán

Egyéb Pécs

Átadták Pécs legcukibb játszóterét

Ha eddig még nem ismerték volna a pécsi gyerekek ezt a játszóteret, most biztosan ki akarják próbálni! Igaz, nem központi helyen van, de pont ez adja a báját. Az pedig hab a tortán, hogy a játszótér egy ott lakó nagyapa közbenjárásával tudott megújulni. 

Fotó: Németh Kriszta

Ha hétvége, akkor a gyerekesek zöme megtámadja a Mecseken található Mandulást vagy a tettyei játszóteret. Most azonban megér egy kis kitérőt az a játszótér, amelyet október 1-jén adott át a Pécsi Vagyonhasznosító Zrt. a kicsiknek.


Majdnem annyi mindent tud, mint nagyobb társai Fotó: Németh Kriszta

A Haas Mihály téren található játszó szinte annyi mindent „tud”, mint a nagyobb társai. Van itt

 • csúszda, várral, mászófallal
 • két hinta (egy az egészen kicsiknek is)
 • rugós paripák
 • homokozó
 • dühöngő kosárlabdapalánkkal, felfestéssel
 • pingpongasztal
 • a fáradt szülőknek pedig szép, pihentető padok, ahonnan szemmel lehet tartani a rohangáló kicsiket

A nagypapa (Fotó: Németh Kriszta)

A májusban megszervezett városi gyereknapon összegyűlt támogatói pénzből, városi összefogással újulhatott meg a Haas Mihály téri játszó. Szentgyörgyi Dávid, a Pécsi Vagyonhasznosító Zrt. vezérigazgatója a játszótér ünnepélyes átadóján elmondta, egyértelmű volt, hogy a gyermeknapon összegyűlt pénzből a kicsiknek fognak kedvezni, így esett a választás a játszótér felújítására. A terület önkormányzati képviselőjével, dr. Juhászné dr. Müllner Mariannával pedig egy lelkes nagypapa, Deáki István egyeztetett, hogy mire  lenne szükségük a kicsiknek, köztük az ő unokáinak. A munkálatokat a Biokom NKft. heteken belül el is végezte, összesen másfél millió forintot költöttek a gyerekek legújabb „második otthonára”.


A játszótér átadóján jelen volt Vári Attila kétszeres olimpiai bajnok vízilabdázó, a Pécsi Sport Nonprofit Zrt. vezérigazgatója is. Vári elmondta, hogy a városban zajló sportfejlesztések hozzájárulnak ahhoz, hogy meglegyen az utánpótlás Pécsett. Amellett, hogy épül a Nemzeti Kosárlabda Akadémia, zajlanak a PVSK-ban is a fejlesztések, a multifunkcionális sportcsarnok, akvapark és uszoda pedig a jövő generációjának biztosít megfelelő sportolási lehetőségeket – tette hozzá Vári.

Kapcsolódó Cikkek

 • Elektromos autógyár Ózdon?

  Egy potenciális ózdi befektetőjelölttel tárgyalt a napokban Riz Gábor, a térség országgyűlési képviselője valamint a Miskolci Egyetem Műszaki Anyagtudományi Karának dékánja az elektromos autógyártás jelenéről és jövőjéről.

 • Meg kell menteni az egri vízilabdát!

  Meg kell menteni az egri vízilabdát!

  Égető szükség lenne arra a 68 millió forintra, amit a közgyűlés megszavazott, de a hivatal lapzártánkkor még nem utalt át az Egri Vízilabda Kft-nek.