2020. május 29., péntek
Magdolna

Egyéb Dunaújváros

Az aradi hősökre emlékeztünk

Október 6-án Dunaújvárosban is megemlékeztek az aradi vértanúkról. A 48-as emlékműnél a Bánki Szakgimnázium diákjai adtak műsort. 

A nemzeti gyásznapon Dunaújvárosban is az 1848–49-es forradalom és szabadságharc tizenhárom kivégzett hősére emlékeztek. Az Aranyvölgyi úton található 48-as emlékműnél a Dunaújvárosi Szakképzési Centrum tagintézményei is képviseltették magukat: a Bánki Donát Szakgimnázium tanulóinak műsora után a Lórántffy Szakgimnázium és Szakközépiskola igazgatója mondott beszédet.

Pocsainé Varga Veronika kiemelte: hazaszeretet, elköteleződés és önfeláldozás jellemezte az aradi vértanúkat, napjainkban pedig fontos, hogy tartalommal töltsük meg ezeket a szavakat, hiszen ez a 48-as hősök öröksége, üzenete. Október 6-a 2001 óta nemzeti gyásznap.

Kapcsolódó Cikkek

 • Vili bá’ példát mutat!

  Vili bá’ példát mutat!

  Köstner Vilmos mesteredző láthatóan azt is betartja, ami csak javasolt: maszkba tartott edzést, kezében fertőtlenítős flakonnal.

 • Milliókat hozott a Tankcsapda-whiskey

  Milliókat hozott a Tankcsapda-whiskey

  Percek alatt fogyott el a Tankcsapda whiskey-je és itt most nem arra kell gondolni, hogy a fiúk gyorsan a pohár fenekére néztek. A rockbanda tagjai, összefogva a Jim Beam gyártójával Tankcsapda-díszdobozás változatot dobtak piacra, jótékony céllal.

 • Wojtyla100

  Wojtyla100

  Életnagyságú szobrot kapott a Szent István Bazilikában II. János Pál pápa (polgári nevén Karol Wojtyla) születésének századik évfordulója alkalmából.