2020. június 03., szerda
Klotild, Cecília

Sport

Az Arsenal legendája kivágná Mesut Özilt

Az Arsenal 2-1-re kikapott a hétvégén Watford vendégeként. Egygólos vezetésnél Mesut Özil került ziccerbe, aki képes volt azt kihagyni, és ezzel nem nyerte el az Arsenal legendája, Martin Keown tetszését, aki kemény kritikával illette a német középpályást.

Ahogy a futballban lenni szokott, Özil kihagyott ziccerre megbosszulta önmagát, hiszen ebből indult meg az ellentámadás, amelyből a brazil Richarlison kiharcolt egy tizenegyest, és ezzel egyenlíteni tudott a Watford, majd a 92. percben Tom Cleverley eldöntötte a három pont sorsát.


A vereséget követően a legtöbb kritikát természetesen a német futballista kapta. Sokak szerint a német világbajnok nem elég elkötelezett az Arsenal iránt, nem teszi oda magát teljesen. A londoni együttes legendás védője Martin Keown szerint Özilben nincs meg az a gyilkos ösztön, ami kell ahhoz, hogy nélkülözhetetlen legyen a csapat számára.

– Nem tudom, hogy van-e jövője a csapatban A legjobbak kegyetlenek és nem szórakozásból futballoznak. Nem érzem rajta, hogy megvan benne a kellő kegyetlenség. A ziccerénél a labdájának a hálóban kellett volna landolnia, és azzal meg kellett volna nyernie a meccset a csapatának – fogalmazott Keown, aki még azt is hozzátette, hogy a lejáró szerződésű sztárok közül csak a chilei Alexis Sánchezt kellene a klubnál tartani, mert vele elérhető a Bajnokok Ligája indulás.


Keown az Arsenallal három bajnoki címet is nyert.

(MTI FOTÓ/EPA/EFE/J. C. Cardenas)

A 29 éves Özil szerződése, jövő nyáron jár le, és rossz formája miatt nem igazán állnak sorban érte a top klubok. A Watford elleni meccs után egyébként már azon viccelődtek, hogy a West Ham United válogatott kapusnak, a Burnley ellen gólpasszt adó Joe Hartnak is jobbak a statisztikái, mint a németnek, aki ebben a szezonban hat meccsen kapott szerepet, de sem gólt, sem gólpasszt nem jegyezhettek fel a neve mellé.

Kapcsolódó Cikkek