2018. október 15., hétfő
Teréz

Belföld

Az ellenzék nem támogatta a nők elleni bűncselekmények szigorúbb büntetését

A Fidesz szerint az ellenzéknek a nők elleni erőszak sajnos csak a szavakban és a kampányban fontos, mert amikor tényleg cselekedni kellett volna, akkor nem támogatták a nők elleni erőszakos bűncselekmények szigorúbb büntetését.

A nagyobbik kormánypárt közleményben reagált több ellenzéki képviselőnő nyilatkozatára, akik közös sajtótájékoztató keretében szorgalmazták a nők elleni, valamint a családon belüli erőszakról szóló Isztambuli Egyezmény ratifikálását kedden.


Ahogy arra a Fidesz az MTI-nek is elküldött közleményében rámutat, sok más ellenzéki képviselő között Bangóné Borbély Ildikó (MSZP) és Szabó Tímea (független) sem szavazta meg a nők elleni bűncselekmények szigorítását az új büntető törvénykönyvvel – emlékeztet a nagyobbik kormánypárt.

A kormánypártok Európa egyik legszigorúbb büntető törvénykönyvét alkották meg, amely kiemelten védi a nőket és a gyermekeket. A parlament már tárgyal a kormánypártok újabb, a gyermekeket védő javaslatáról – hívta fel a figyelmet a Fidesz-frakció.


További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek

  • Nem fűződnek emberi jogok a határsértéshez

    Nem fűződnek emberi jogok a határsértéshez

    Sem a határsértéshez, sem a célországok önkényes kiválasztásához nem fűződnek emberi jogok, ezért amikor az Európai Unió migrációs kérdésben lépéseket tesz, minden esetben a nemzetközi jog talajáról kell kiindulnia, amely világossá teszi, hogy a migráció nem emberi jog – jelentette ki a külgazdasági és külügyminiszter hétfőn Luxembourgban, sajtótájékoztatón.