EUR: 343,47 Ft
CHF: 316,31 Ft
2020. június 07., vasárnap
Róbert

Külföld

Az iraki hadsereg a végső ütközetre készül az Iszlám Állam dzsihádistáival

Az iraki hadsereg szerdán közölte, hogy az Iszlám Állam dzsihadista szervezet elleni végső ütközetre készül a szíriai határ közelében.

“Biztonsági erőitek eljönnek, hogy felszabadítsanak titeket” – állt azokon a röplapokon, amelyeket az iraki légierő szórt szét a nyugati határvidéken, al-Kaim és Rava térségében. “Allah velünk van ebben a végső ütközetben” – írták.


“Mondjátok el az állam ellen fordult családtagjaitoknak, hogy azonnal dobják el a fegyvert, és tűzzenek fehér zászlót a házak tetejére, amikor a felszabadító hadsereg belép al-Kaimba” – tette hozzá a katonaság.

Bár a dzsihadisták a határ másik, szíriai oldalát is ellenőrzik, területeik egyre szűkülnek, ahogy a Washington és a szövetségesek támogatta felkelők és a Moszkva és Teherán pártfogását élvező damaszkuszi kormányerők kiszorítják őket az egykor fennhatóságuk alatt álló térségekből.

Az Iszlám Állam által megszerzett iraki és szíriai területeken kikiáltott “kalifátus” júliusban, Moszul visszafoglalásával gyakorlatilag összeomlott. A szélsőségesek szíriai központja, Rakka a múlt héten esett el.

Mindezek ellenére a dzsihadistákat vezető Abu Bakr al-Bagdadi harcra buzdította híveit egy szeptember 28-ai felvételen.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek